Turizm alanındaki en önemli buluşmalardan biri olan Travel Turkey 2015 İzmir Turizm Fuarı 10-13 Aralık tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleşti. 

Tire Belediye Basın

Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen Travel Turkey İzmir'e bu yıl Adana partner il, Kosova ise partner ülke olarak katıldı. Her yıl katılımcı sayısını katlayarak artıran Travel Turkey İzmir – 9. Turizm Fuar ve Kongresi bu yıl 31 ülke ve 55 destinasyon olmak üzere 1.000’den fazla firmanın katılımıyla rekor düzeye ulaştı.

55 il belediyesinin katılım sağladığı fuara, Tire Belediyesi de mütevazı stantı ile renk kattı.  Birçok il belediyesinin metrekarelerce standına rağmen mütevazı bir stantla ilçenin tanıtımını üstlenen Tire Belediyesi, fuarın en çok ziyaret edilen standı oldu. Katılım gösterdiği her fuarda ilgi odağı olan Tire Belediyesi’nin Tire standı bu sene de Travel Turkey Fuarı’nın yıldızı oldu. Tire, sembol marka ve ürünlerinin yanı sıra  nalın, keçe, beledi dokuması, urgan gibi geleneksel el sanatları ve sanayi ürünleriyle her yönüyle tanıtıldı. Tire standına gelen ziyaretçilere incir, karadut-lor, ceviz ikram edildi. Ziyaretçilere ayrıca Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri tarafından ‘Tire Salı Pazarı’, ‘’Tire Kent Müzesi’’ Derekahve Kafeteryası ve Gölet Restoranı broşürlerle tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan, Mahmut Atilla Kaya, Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak ve birçok tanınmış isim Tire standını ziyaret ederek ikramlardan tattı. Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli tarafından İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Tire keçesinden yapılmış şal hediye edildi.
Fuarın ilk günü ziyaretçileri Tire standında karşılayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ilçeyi her yönüyle tanıtmak için tüm kulvarlarda mücadele ettiklerini ifade ederek ‘’ “Tire sanayide, turizmde önemli merkezlerden biri haline geldi. Kentin kalkınması, gelir düzeyinin artması ve gelişmesi için turizmin de gelişmesi ve hak ettiği noktaya ulaştırılması gerekiyor. Bizim amacımız belli; kentimizde turizmi, deniz, güneş ve kum turizminden farklı şeyler arayan yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline getirmek. Tire’nin duvarlar arasında kalan köklü tarihi gün ışığına çıkaracak çalışmalara hızla devam etmek, ilçenin doğal güzelliklerini, kendine özgü kültürünü tüm Türkiye’ye ve hatta tüm dünyaya tanıtıp, anlatmak, kısacası Tire’yi turizm atağına kaldırmak. Bildiğiniz üzere bu konuda çeşitli tur şirketleri ile protokol yaparak ilçemize her gün otobüsler yabancı turist getiriyoruz, Mayıs ayına kadar bu rakam 70 bini bulacak. Turizm fuarı da ilçemizin tanıtımı için önemli basamaklardan biri, bu fuara her sene katılım gösteriyoruz’’ dedi.  




Editör: Haber Merkezi