Fatih ŞAŞMAZ - TİRE İHA


İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi geçtiğimiz günlerde Tire Kızılcahavlu Köyü’nden Ödemiş’e su götürmek için Tire Belediye Meclisi’nden yetki istemiş ancak Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve tüm meclis üyelerinin red oyu ile konu askıya alınmıştı.

Konuyu çözmek amacıyla bugün Tire Belediyesi’ne gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU Genel Müdürü Figen Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve beraberindeki heyet, Tire Belediyesi’nde Başkan Çiçek ve Tire Belediye Meclis üyeleri ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir saat süren toplantı’da konu masaya yatırıldı. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Konunun Ödemiş Tire meselesi olmadığını, ancak yapılan incelemeler neticesinde Kızılcahavlu köyünde  bulunan mevcut rezervin Ödemiş’e aktarılması neticesinde Köy halkının sıkıntı yaşayacağını ve bu nedenle Meclis kararında bir değişikliğe gitmelerinin söz konusu olmadığını dile getirdi. Konuya çözüm önerisi de sunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Menderes pompasının kullanılmadığını burayı isterlerse İZSU ya verebileceklerini ve ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayabileceklerini söyledi.

 

KOCAOĞLU, KÖY MUHTARINI DA DİNLEDİ

Konuyu enine Boyuna tartışan Aziz Kocaoğlu ve kurmayları toplantının ardından durumu yerinde incelemek için Kızılcahavlu köyüne gitti. Burada Köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Kocaoğlu konuyu birde Köy muhtarı ve köy halkından dinledi. Köy Halkı İZSU’nun buraya kuyu çakıp suyu Ödemiş'e vermesi halinde sıkıntı yaşayacaklarını zaten Ödemiş’in kanalizasyon atıklarının köyün yer altı sularını kirlettiğini söyleyerek su sıkıntısı yaşayacaklarını köy halkı olarak böyle bir duruma karşı olduklarını söylediler.Vatandaşları dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "Köyünüzde Devlet Su işleri’nin açtığı kuyular varmış bu kuyular deneme kuyusu olduğu için bu kuyuları Devlet Su İşleri İZSU ya devretmiş.Benimde bugün haberim oldu.Biz bu kuyu başındaki elektriği pompaları kaldırıp DSİ ne yazı yazıp bu kuyuları almaktan vazgeçiyoruz. Köylünün durumunu ben çok iyi anlarım. Ben kimsenin zarar görmesini istemem.Bu konunun 40 tane çözümü var. Biz Ödemişe de suyu yetiştiririz Tire ye de suyu yetiştiririz. Köyünüze kuyu açmaktan vazgeçtik. Sizin meranızdaki suyu da bırakıyoruz. Ben 11 yıllık Belediye Başkanıyım Ben bugüne kadar vatandaşın gönül rızası olmadan hiçbir iş yapmadım. Sizleri mağdur etmeden biz bu konuyu çözeceğiz.” dedi.

Konunun çözüme kavuşmasını sevinçle karşılayan Köy halkı ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e teşekkür etti.




Editör: Haber Merkezi