İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürlüğü, Tire Belediyesi  Fen İşleri Müdürlüğü ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile Tire Merkez ve Köylerde planlanan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.


Fatih ŞAŞMAZ - Tire İHA


Bir yandan ilçe merkezi ve kırsalda oluşabilecek sel baskınlarına karşı dere ıslah çalışmaları devam ederken bir yandan ise altyapı ve üst yapı çalışmaları sürüyor. Özellikle kırsalda vatandaşlardan gelen asfalt şikayetini değerlendiren yetkililer ise bu ay asfalt ihalesine çıktı. Önümüzdeki  ay ihale sürecinin tamamlanmasının ardından oluşabilecek kış şartlarını da göz önünde bulunduran ekipler dağ köyler den başlamak üzere bozuk olan tüm köy yollarında asfalt yaması yapacak. Yetkililerden alınan bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi organizasyonu ile vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirmeye alındığı ve bir program dahilinde asfalt başta olmak üzere tüm altyapı ve üstyapı sorunlarının giderileceği bilgisi verildi.


DAĞ KÖYLERİNE ASFALT ÇALIŞMASI
Tire Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Fikret Bük “Büyükşehir Belediyesi  ile  uyum içerisinde çalışıyoruz. Belediye Başkanımız  Sayın Tayfur Çiçek  sık sık  tüm merkez ve kırsal mahalle muhtarlarımızla bir araya gelerek sorunları dinleyip çözüm üretiyor. Köylerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. 64 köy ve bir beldemiz var. Bütünşehir yasasının çıkmasının ardından tüm yük Belediyelerin omzuna bindi. Ama biz mazeret üretmeden var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Şu an ekiplerimiz birçok noktada üretim yolu çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehire bağlı iş makinelerimiz şu anda Büyükkemerdere, Büyükkömürcü arasında bulunan üretim yolunda çalışmalarını sürüdüryor. Bunun yanı sıra Dibekçiler Çeriközü arası üretim yolu, Küçükburun Dündarlı arası üretim yolu, Toparlar üretim yolu, Akmescit mahalle yolu, Büyükkale inderesi yolu,Akçaşehir Yörükler mahalle yolu, Boğaziçi ve akarca ovası civarı üretim yolu,Toki ve Kazantepe arası üretim yolu, Ödemiş kavağı ve Gökcen arası üretim yolu çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Şu an acil olarak çoğu köyümüzde ana köy yolları güzergahında asfalt ihtiyacı var Bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediyemiz Asfalt ihalesine çıktı. Sürecin tamamlanmasının ardından Tire kırsalda dağ mahallelerimiz öncelikli olmak üzere bir çok noktada asfalt tamirat işini de gerçekleştireceğiz. yapacak çok işimiz var tabi bunlar bir çırpıda olmuyor. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ve bizim de uygun gördüğümüz bir plan ve program dahilinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bu yüzden Tire’li vatandaşlarımızdan biraz daha sabır ve anlayış bekliyoruz.” dedi.








Editör: Haber Merkezi