Tire’de Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı  ekipler mahalle aralarında, boş arazilerde, cadde ve sokak aralarındaki terk edilmiş hurda araçları topladı.

 

Fatih ŞAŞMAZ – Tire İHA

 

 İlçe Emniyet Müdürlüğü’de uygulamaya destek verdi. Belediye yetkilileri, sahipsiz araçların, özellikle çocuklar için tehlike arz etmesi, çevre kirliliği ve kötü görüntü oluşturduğu için kaldırıldığını söyledi.

 

Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde cadde, sokak ve boş arazilere terk edilmiş kullanılmayan hurda araçlarla ilgili tespit çalışması gerçekleştirdi. İlçe merkezinde yaklaşık 10 hurda aracın sahiplerine ulaşılamadığı için belediye arazisine taşındığını belirten Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça,  "İlçenin muhtelif yerlerinde yıllardır kaldırılmadığı için çevre kirliliği oluşturan ve etrafına tehlike saçan hurda araçlar vardı. Bu konuda güvenlik tehlikesi nedeniyle de birçok vatandaş tarafından kaldırılması yönünde şikayetler aldık. Özellikle çocuklar için bu araçlar kırık camları, paslanmış kaporta ve motor aksamıyla büyük tehlike arz ediyordu. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz araç sahiplerinin bir kısmına ulaşarak hurda araçların kaldırılması yönünde tebligat verdi. Ulaşılamayan hurda araçlar ve tebligat verildiği halde kaldırılmayan yaklaşık 10 araç çekici ile belediye ye ait bir alana kaldırıldı.Bizim için şehir estetiği çok önemli.Vatandaşlardan ricamız.Hurda araçlarını gelişi güzel yerlere park etmemeleridir"

Editör: Haber Merkezi