İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün işbirliğinde içerisinde ilçe merkezinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Tire, büyük asfalt hamlesine hazırlanıyor. Yaz sonu itibariyle Tire’de asfaltlanmayan cadde, sokak ve yol kalmayacak.

2016 yılı içerisinde Adnan Menderes Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı, Şehit Mehmet Çoban Bulvarı, İstasyon Caddesi, Gümüşpala Caddesi, Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı gibi şehrin en önemli noktalarında asfaltlama çalışması yapan ekipler Tire’de yıpranmış, bozuk yol bırakmamakta kararlı. Doğalgaz, MOBESA, TEDAŞ VE İZSU alt yapı çalışmaları nedeniyle şehrin çoğu yerinde bozulan tüm yollar tek tek elden geçirilerek bakımı ve asfaltlanması yapılacak. Ekipler geçtiğimiz günlerde, köy minibüslerinin güzergâhında yer alan ve gün boyu trafiğin en yoğun olduğu caddelerden biri olan Ali Okan Caddesinde çalışma başlattı. Komple kazınan caddenin, kaldırımları yenilendi. Dolgu malzemesi serilen cadde daha sonra asfaltlanarak trafiğe açıldı. Ekipler Doğan Caddesi üzerinde ise parke taş çalışmalarını tamamladı.

 

ÖNCELİK EN YOĞUN CADDELERE

İzmir Büyükşehir ve Tire Belediyesi’nin asfalt hamlesinde öncelik en yoğun caddelere verilecek. İl ve İlçe belediyelerin birlikte çalışmalarına en iyi örnek olan İzmir BŞB ve Tire Belediyesi’ne bağlı ekipler çarşı içinde yer alan Balcı ve Türkocağı Caddelerinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Selahattin Çakır Bulvarı, eski Ticaret Lisesi önündeki Millet Caddesi ve şehir içi minibüs güzergâhında bulunan, Nazım Çulcu Parkı altındaki Fahrettin Altay Caddesinde asfaltlama yapacak. Asfalt kırma makinesi ile kırılacak olan caddelerde kaldırım ve bordür çalışması yapıldıktan sonra asfaltlanacak.

 

BÜYÜK ASFLAT İHALESİ ÇOK YAKINDA

Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ise çok yakın zamanda büyük asfalt ihalesine çıkacak. Tire Belediye tarihinde maliyet olarak tek seferde çıkılacak en büyük ihalenin teknik altyapı ve şartname hazırlıkları devam ediyor. Çok yakın zamanda çıkılacak büyük asfalt ihalesinden sonra yaz sonunda Tire’de bozulmuş, tahribata uğramış, asfaltlanmamış yol kalmayacak.

Editör: Haber Merkezi