İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘’Tertemiz Bir İzmir İçin 30 İlçe Elele’’ sloganıyla düzenlediği araç teslim töreninde ilçe belediyelerine 68 çöp kamyonu ve 55 akülü temizlik aracı dağıtıldı. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in iştirak ettiği törene diğer ilçe belediye başkanları ve İzmir milletvekilleri de katıldı.

Tire Belediye Basın

Törendeki konuşmasına tüm belediye başkanlarını selamlayarak başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; mevcut ve yeni bağlanan ilçe belediyelerden gelen talepler üzerine büyükşehir belediyesi olarak temizlik araçlarının alımını yaptık ve bugün teslimlerini gerçekleştiriyoruz. Aldığımız 123 adet temizlik aracının bize maliyeti 16 milyon TL, temizlik konusunda daha önce 18 bin konteyner dağıtmıştık, şimdi de yeni bağlanan köylere konulmak ve yıprananları değiştirmek üzere 20 bin çöp konteyneri alıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin, konuşulan birinci veya ikinci konu kentin temizliği yeşili, çevreye yapılan yatırımlardır. Sanayinin, belediyenin, vatandaşın çevreye duyarlı olmasıdır. Çevrenin korunması bilinciyle çalışıyoruz. Eksikliklerimiz de var bunları hep birlikte aşacağız.

Başkan Kocaoğlu konuşmasını bitirdikten sonra ilçe belediye başkanlarına yeni araçların anahtarlarını sembolik olarak tek tek dağıtımını yaptı. Başkan Kocaoğlu’ndan araçları teslim alan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Belediyesi’nin temizlik hizmetlerine kendi bünyesinde devam ettiğini hatırlatarak ‘’Temizlik şirketi ile aramızdaki hizmet alımını feshettikten sonra Tire Belediyesi Temizlik İşleri Filosunu genişletmek için imkânlar dâhilinde araç alımlarını gerçekleştirmiştik. Bugünkü törenle de daha önceden ihtiyacımız olduğunu belirttiğimiz 1 adet 13+1,5 Ford Cargo Kamyon, 1 adet 8+1 Mercedes Kamyon, 1 adet 6 m3 İVECO kamyon ve 2 adet temizlik aracını teslim aldık. Aziz Bey’e destekleri için teşekkür ediyoruz, ilçemiz için hayırlı olsun’’ dedi.

 

Editör: Haber Merkezi