AK Parti Tire Belediye Meclis Üyesi Ali Taykut yeni yasayla birlikte belediyeye devredilen taşınmazların satışı konusunda tam bir karmaşa yaşandığını ifade ederek “Mehmetler Mahallesi’nde tapuda incir bahçesi görünen yer aslında köy mezarlığı olarak kullanılıyor. Belediye incir bahçesi diye mezarlığı mı satışa çıkaracak? diye sordu.

 

AK Parti Tire Belediye Meclis üyesi Ali Taykut, yerel seçimlerden sonra yeni yasayla birlikte Tire Belediyesi’ne devredilen taşınmazlar konusunda tam bir kargaşa yaşandığını söyledi. Mehmetler Mahallesi’nde, 12 bin 490 metre kare arazinin, tapuda ‘incir bahçesi” olarak görünmesine rağmen bu arazinin bir kısmının köy mezarlığı olarak kullanıldığını ifade eden Taykut, “Bu güne kadar tescili yapılan 43 taşınmazda çeşitli sorunlar yaşandığını tespit ettik. Yeterince araştırma yapılmadığını düşünüyoruz. Mehmetler Mahallesi’nin köy mezarlığı, incir bahçesi adı altında satılmak isteniyor. Çünkü oranın mezarlık olarak kullanıldığını maalesef bilmiyorlar. Oysa, bugün orada kendisinin de mezarı bulunan Elif Bozdağ adlı hanımefendi araziyi 1976 yılında köy mezarlığı yapılması şartıyla bağışlamış” dedi.

 

Belediye meclisinde kurulan komisyonun, Başkan Çiçek’e tartışmalı bir şekilde satış yetkisi verdiğini hatırlatan Taykut, “Korkarım işin sonunda vatandaş mağdur olacak. Yasa yürürlüğe girdikten sonra Tire’de toplam bin 170 adet tapunun tescil işlemi tamamlandı. Ancak, Tire Tapu Dairesi tarafından sürdürülen işlemler henüz tamamlanmadı. Satış yetkisi tamamen meclise aittir. Taşınmazlar komisyonda incelendikten sonra eğer bir çekince yoksa satılmalı. Şartlı bağış yoluyla gelen arazilerin ise yasa gereği korunması gerekiyor” diye konuştu.

 

 

 “ÖNERGEYE YANIT VERMEDİLER”

Benzer örnekleri çoğaltmanın mümkün olduğunu kaydeden Taykut, “Çobanköy Mahallesi’nde ise 49 bin metre kare arazinin bir kısmında toplam 17 dar gelirli ailenin tarım yaparak, geçimlerini sağladığını öğrendik. Bu insanları mağdur etmek yerine formül üretilmeli. Arazilerin bir kısmı, varsa kırsal kalkınma kooperatiflerine sembolik değerlerle kiralanabilir. Taşınmazların satışının bölgede ilk Tire Belediyesi’nde gündeme gelmesini ise oldukça manidar buluyorum. Belediyenin ne kadar borcu var bilmiyoruz. Önerge vermemize rağmen henüz bir yanıt alamadık. Bizce, belediye oldukça borçlu ki taşınmazların apar topar satışı yoluna gidiyor” diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi