Ercan ÇELİK

Uzun zamandır Tire’nin gündemine olan Cumhuriyet Meydanı’ndaki Amerikan menşeli ünlü fast food restoranının tahliyesi bugün gerçekleştirildi. Atatürk anıtının hemen arkasındaki amerikan markasına ait logo çoğu Tireli tarafından eleştiri konusuydu. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın da, önceki dönem belediye tarafından kiralanan meydanda böyle bir restorana sıcak bakmadığı biliniyordu.

Başkan Salih Atakan Duran, işletmenin belediyeye olan kira borçlarından dolayı hukuki sürecin hemen başlatılması talimatını vermişti. Süreç sonunda dün ve bugün mekan icra yoluyla tahliye edildi.

“LOGOYU ORADAN KALDIRDIK”

Konuyla ilgili HaberTire’ye konuşan Başkan Duran,”Her çelenk töreninde, Atatürk’ün manevi huzuruna çıktığımızda arkada bir Amerikan markasına ait logoyu görmek hepimizi üzüyordu. Önceki dönemde belediye tarafından Tire’nin merkezindeki bu mekan kiralanmış. Kira bedellerinin ödenmesi hususunda sıkıntılar olduğunu tespit ettik ve hukuki haklarımızı kullandık. Netice olarak mekanı tahliye ettik ve o logoyu oradan kaldırdık.” Dedi.

MEYDAN YAPILACAK

Cumhuriyet Meydanı’nındaki binanın yıkılacağını ve meydanın eski haline döndüreleceğini söyleyen Başkan Duran, “1950’li yıllarda olduğu gibi ilçemizin kalbindeki bu güzel noktayı yine parka dönüştüreceğiz. Bununla ilgilli proje geliştiriyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi