Tire Kent Konseyi Yeni Dönem İlk Toplantısı geçtiğimiz gün Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Belediye Basın

 

Tire Belediyesi 18. Seçim Devresi, 1. Yılı Tire Kent Konseyi ilk genel kurul toplantısı, 24 Haziran Salı günü Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda, 87 kişinin katılımıyla yapıldı. Muhtarların, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, siyasi parti temsilcilerinin, vakıf, dernek, sendika ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Kent Konseyi’nin amaç ve çalışma şekli konusunda açıklamalar yapan Başkan Çiçek, gerek Tire’nin sorunları gerekse kentin kalkınması noktasında, süreçte halkın da yönetime katılımını sağlamanın önemine vurgu yaptı. İlçemizin menfaatleri doğrultusunda yapılacak her türlü çalışmaya açık olduğunu dile getiren Başkan Çiçek, Kent Konseyi Meclislerinin dışında, gönüllülük esasına dayalı çalışma guruplarının da kurulması gerekliliğini anlattı. Tayfur Çiçek “İlçemiz çok büyük bir potansiyele sahip. Bu bakımdan ilçemizin ihtiyaçlarına cevap vermek ve kalkınmasına katkıda bulunmak için Kent Konseyi bünyesinde pek çok komisyon kurulmalıdır. Tarım ve hayvancılık gibi, turizm gibi, kültür ve sanat gibi çalışma gruplarıyla ilçemize neler kazandırabiliriz, bu konuda projeler geliştirilmelidir.” dedi.

Başkan Çiçek’in konuşmasının ardından Divan Kurulu’nun başkanlığında önce Kent Konseyi Başkanı beraberinde Yürütme Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Salondaki katılımcıların aday gösterdiği iki adaydan biri olan Dr. Uğur Gönenç, oy çokluğuyla Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi ise kapalı oylama usulüyle yapıldı. Bu oylama sonucunda da Halil Uslu(Başkan Yardımcısı), Sema Sönmez, Hüseyin Güngör, Berna Kireşçi, Barış Güreşen, Ali Akbulut, Mesut Soyaslan Yürütme Kurulu asil üyesi oldular.  Kent Konseyi Başkanı Uğur Gönenç, en kısa zamanda bir araya geleceklerini, meclislerin ve çalışma gruplarının bir an önce oluşturularak, ilçemiz için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.


Editör: Haber Merkezi