Geçtiğimiz hafta kurulan ve bu hafta Pazartesi günü ilk toplantısını gerçekleştiren Tire Kent Konseyi Başkanı ve yönetimden bazı isimler yerel basınla ilk buluşmalarını gerçekleştirerek kendileri ve yapmayı düşündükleri çalışmalar ve işleyişleri hakkında bilgi verdi.

 

Ercan ÇELİK

 

Yerel seçimlerin ardından, yasalarda belirlenen 3 aylık süreç sonrasında, kent konseyi ilçemizde de kuruldu. Belediye Başkanlığı tarafından, Belediye Kültür Salonu’nda geçtiğimiz haftalarda yapılan, basını çağrılmadığı toplantı sonrasında Dr. Uğur Gönenç başkanlığında 8 kişilik yönetim kurulu ve genel sekreter seçimi yapılmıştı.

 

Dr. Uğur Gönenç’in Konsey Başkanı, Fikret Bük’ün ise Genel Sekreter seçildiği Konseyin yönetim kurulu şu isimlerden oluşmuştu: Halil Uslu (başkan yardımcısı/inşaat mühendisi), Barış Güreşen (Süt Koop. yöneticisi), Berna Kireşçi (muhtar), Sema Sönmez (özel şirket yöneticisi), Ali Akbulut (öğretmen), Mesut Soyarslan (öğretmen), Hüseyin Güngör (muhtar).

 

KENT KONSEYİ YÖNETİCİLERİ LE BASIN MENSUPLARI BULUŞTU

Tire’nin yeni dönem kent konseyi belirlendikten sonra ilk toplantısını hafta başında, 30 Haziran Pazartesi günü Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirdi.  Toplantıda birbirleri ile tanışan ve kaynaşan yönetim kurulu üyeleri; ‘Kent Konseyi nedir?’, ‘ne iş yapar ?’, ‘imkanları ve sınırları nelerdir ?’, ‘kuruluş amacı ve hedefleri nelerdir ve neler olmalıdır ?’ gibi sorulara yanıt bulmaya çalıştılar.

 

Bu toplantı sonrasında, ilk kez basın karşısına çıkan Konsey Başkanı Dr. Uğur Gönenç, Başkan Yardımcısı Halil Uslu, Genel Sekreter Fikret Bük ve yönetim kurulu üyesi Ali Akbulut, konsey ve işleyişinin ne olacağı ile ilgili bilgiler verdiler. Kent Konseyi yöneticileri ile yerel basın mensupları, Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek toplantı yaptı.

 

KENT KONSEYİ TAVSİYE VE İSTEKLERDE BULUNACAK, İLÇE YÖNETİCİLERİ DEĞERLENDİRECEK

Konsey  yönetimi adına ağırlıklı olarak söz alıp konuşan Başkan Gönenç, “Kent Konseyi, Belediye Meclisinden farklı bir oluşumdur. Bizim herhangi bir yaptırım gücümüz yok. Daha çok ilçeyle ilgili çeşitli öneri, tavsiye ve sorunlara çözüm sunma desteği noktasında var olacağız. Fakat kent konseyleri yasalarla oluştuğu için öneri ve istekleri ilgili kurumlar tarafından dikkate alınacaktır” dedi.

 

GÖNENÇ İŞLEYİŞİN NE ŞEKİLDE OLACAĞINI AÇIKLADI

Gönenç sözlerinin devamında, “Kent Konseyi bünyesinde komisyonlar ve meclisler yer alacak. Komisyonlar kentin ihtiyaçlarına göre oluşturulacak. Konular ve sorunlar komisyonlarda herkes tarafından özgürce konuşulup dile getirilecek.  Buradan çıkan sonuç, yönetim kuruluna sevk edilecek. Biz de yönetim kurulu olarak saptanan çerçeveler doğrultusunda bir karar alıp bunu ilgili ilçe yöneticilerine ve kuruluşlarına ileteceğiz. Böylelikle Tire ile ilgili gelişmeler meydana gelecek. Kent Konseyinin işleyişi bu şekilde olacak.” dedi.

 

KENT KONSEYİ HERKESE VE HER GÖRÜŞE AÇIK OLACAK

Kent Konseyi’nin oluşturulma şekliyle ilgili eleştirileri, toplantıda Tire’nin farklı kesimlerinden temsilcilerin, bazı STK’ların yer almaması gibi konulara da değinen Konsey Başkanı Gönenç, “Öncelikle biz de toplantıda herkes gibi katılımcı olarak yer aldık. Kimlerin çağrılıp çağrılmadığını bilmiyorum. Bu bizim sorunumuz da değil. Fakat biz Kent Konseyi olarak, o gün toplantıya katılan katılmayan tüm STK temsilcilerinin, kişilerin ve kuruluşların görüş ve önerilerine açık olacağız. İsteyen herkes Konsey’in komisyonlarda yürüteceği çalışmalara katılıp çalışmaları görecek, katkı sunabilecek, fikir beyan edebilecektir.” Şeklinde konuşarak kapının Tire adına katkı koymak isteyen herkese açık olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi