Ercan ÇELİK

Tire halkı kazıldıktan sonra neredeyse bir yıldır kapatılmayan sokaklardan son derece şikayetçi. Pek çok vatandaş tepkisini sosyal medyadan dile getirirken, bu şikayetler zaman zaman yerel basında da yer buluyor. Fakat, yolların yapılmasından sorumlu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME), Tire’ye deyim yerindeyse üvey evlat muamelesi yapıyor ve Tire halkının bu isyanına kulak tıkıyor.

SORUMLU AYKOME

Bütünşehir yasasından önce, Tire sokaklarından Tire Belediyesi sorumlu iken, yasayla birlikte tüm yetki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçti ve Tire sokaklarındaki çalışmalardan artık AYKOME adlı birim sorumlu.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

AYKOME’nin işleyiş sistemi normalde şu şekilde;  Tire'deki herhangi bir sokakta çalışma yapmak isteyen kişi ya da kurum, yapacağı çalışmaya karşılık vereceği zarar karşılığı parayı AYKOME hesabına yatırarak yolda çalışmayı yapıyor ve bu işlerin sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi AYKOME'ye bağlı ekipler gelip yoldaki tamirat işlemlerini gerçekleştiriyor.

PARA ALINIYOR, HİZMET VERİLMİYOR

Gelin görün ki maalesef üvey evlat Tire’de sistem bu şekilde işlemiyor. Yapılacak işlerin parasını peşin olarak alan AYKOME, çalışma yapıldıktan 1 yıl sonra bile hala bu çukurları kapatmıyor. Şu anda Tire’de yaklaşık 100 farklı noktada bu şekilde tamiri bekleyen yol var ve AYKOME’nin duyarsızlığı devam ediyor.

Bu çukurlar pek çok kazaya sebep olurken, ulaşımı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire konusundaki bu duyarsızlığının devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

Editör: Haber Merkezi