Geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama ile Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından organik kirlilikle mücadele yöntemiyle ilaçlanan Tire Göleti’nde bu yıl da ilaçlama çalışmaları devam ediyor.


Tire Belediye Basın


Geçtiğimiz yıl çok başarılı sonuçlar veren yöntem sayesinde zararlı organizmalardan, kirlilikten ve yosun problemlerinden arınan Tire Göleti, ziyaretçilerinden ve özellikle gölet çevresinde ikamet eden vatandaşlarımızdan olumlu eleştiriler aldı. Uygulamadan son derece memnun olduğunu dile getiren vatandaşlar, sivrisinek ve koku gibi problemlerin yaşanmadığını ve gölette çok daha keyifli vakit geçirdiklerini dile getirdiler. 
Yapılan uygulamayla başarılı sonuçlar alan Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, başarının sürekliliğinin sağlanması için uygulamayı belirli aralıklarla devam ettirecek. 


Vatandaşlarımızın görüntü kirliliğinden uzak, sineksiz ve kokusuz bir ortamda keyifli vakit geçirmeleri için çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Birtan Armağan, “Daha temiz çevre ve daha temiz bir Tire Göleti buraya hep birlikte sahip çıkarak sağlanacak. Özellikle gölet çevresinde banklarda oturan vatandaşlarımızdan temizlik konusunda bize yardımcı olmalarını, kabuklu yiyeceklerini poşetleyip çöp kutularına atmalarını rica ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi