Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Maltepe bölgesine yapılan göledin sosyal tesisleriyle birlikte Tire’nin yeni yaşam alanı olacağını belirterek, “1 yıl içinde sivrisineklerin cirit attığı fosseptik çukurundan cennet yarattık” dedi.



İzmir’in Tire ilçesinde, Maltepe bölgesine belediye tarafından inşa edilen “gölet” çevresindeki sosyal tesisleriyle şimdiden cazibe merkezi oldu. Tire’nin, toplam 58 park ve çok sayıda mesire yeriyle, yeşil alan zengini olduğunu ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Maltepe bölgesinde 1 yıl önce inşaatına başladıkları göledin çevresindeki sosyal tesisleriyle çok yakında tamamlanarak, hizmete gireceğini söyledi. Söz konusu alanın eskiden fosseptik atıklarının biriktiği ve sivrisineklerin cirit attığı bir bölge olduğunu belirten Başkan Çiçek, “gerçekleştirdiğimiz akılcı yatırımlarla bölgeyi bataklıktan “cennet” haline dönüştürerek, Tire’ye kazandırdık. Önce, mülkiyet, tapu ve altyapı sorunlarını çözdükten sonra toplam 220 bin metre kare alanda inşaata başladık. 20 bin metre kare alanda ise gölet oluşturarak, içine 4 bin adet balık yavrusu bıraktık. Şimdilerde gölette 3 kilogramlık balıklar yüzüyor. Zaman zaman burada olta balıkçılığına izin veriyoruz. Buca göledinden daha büyük bir gölet inşa ettik” dedi.



RAMAZAN BAYRAMINDA AÇILACAK

Gölede hakim tepede, toplam bin 200 metre kare alana inşa edilen cam restoranın belediye tarafından işletileceğini kaydeden Başkan Çiçek, “Gölet alanında restoranın yanı sıra, şelale havuzu, kafeteryalar, spor alanları, sosyal tesisler, lunapark, konser ve fuar alanları bulunacak. Burada sosyal etkinlikler yapılacak. Tirelilerin aileleriyle birlikte hoşça zaman geçirebileceği, nefes alabileceği bir alan yarattık. Arap pınarı mevkiinde ise “Doğal Yaşam Köyü” oluşturacağız. Arap Pınarı’na binlerce karadut, ceviz ve badem ağacı diktik. Yeşil Tire, daha da yeşil bir hale geldi. İlçede iç ve dış turizme yönelik restorasyon çalışmalarımız hız kazandı. Öncelikli konumuz konaklama sorununu çözmek” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi