İlçemizde yıllardır Tire esnafının dükkanlarının oluşturduğu, eski perakendeci hali Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in geliştirdiği projeyle "Çiçek Pasajı" modeline dönüştürülmüş ve Başkan Çiçek tarafından Tire'ye gelen turistlerin dinlence ve alışveriş mekanı olması öngörülmüştü.


Tire Belediye Basın



Perakendeci halinin zamanla bu görüntüsünden uzaklaşması ve depreme karşı dayanıksız olması sebebiyle, yıkımına karar verilmiş ve yıkımı gerçekleşmişti. Yıkılan hal binası içindeki ve çevresindeki esnafımız ise mağdur edilmemiş, Tire Belediyesi tarafından yer gösterilerek ticarî faaliyetlerine devam edebilmeleri sağlanmıştı.
 


İlçemiz 102 ada, 1 parselde bulunan eski perakendeci haliyle ilgili olarak ihale sürecine girildi. Aylardır beklenen ihale 25. 09. 2013 tarihinde gerçekleşecek. İhale hazırlığı Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan arsa 2.692.04 m2, emsal: 3 ve Hmax:11.50'lik bir yapıyı içeriyor. Eski perakendeci halinin bulunduğu arsa için Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ön proje, biri otopark diğeri market ve iş yerleri olarak tasarlanmış toplam iki bodrum kat; AVM ve işyeri olarak tasarlanmış bir zemin kat ayrıca yine AVM ve iş yeri olarak planlanmış birinci ve ikinci katlardan oluşuyor. Önümüzdeki hafta başlayacak olan süreçte yüklenici firmalar tekliflerini verecekler. İhaleyi alan yüklenici firma 2 yıl içerisinde inşaatı bitirecek.

Editör: Haber Merkezi