2018 yılında 18.si yapılan ve 10 binin üzerinde izleyici toplayan ve 120 devenin yarıştığı Tire Güreşleri büyük yankı uyandırmış, güreşlere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de katılmıştı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, aileleri ile birlikte deve güreşi alanına akın etmiş ve kalabalık sayesinde güreşler festival havasında geçmişti.

Son yıllarda bölgede yapılan şenlikler arasında ayrı bir yere sahip olan Tire Deve Güreşleri yine adından çokça bahsettirecek.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in talimatıyla Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tire Deveciler Derneği tarafından organize edilen 19. Tire Deve Güreşi Şenliği 27 Ocak 2019 Pazar günü yapılacak.

PEHLİVAN DEVELER SAHNE ALACAK

19.su düzenlenecek 2019 Tire Deve Güreşlerinde birbirinden değerli pehlivan develer yer alacak. Ünü tüm ülkeye yayılmış pehlivan develer Maltepe Mevkiindeki güreş alanında boy gösterecek.  Atça’dan Baybora, Salihli’den Çakır, Bodrum’dan Yıldız Han ve Heredot, Bayındır’dan Remzi Bey, Bağyurdun’dan Türker, Çine’den Kamil Tuncer’in Develeri başta olmak üzere pehlivan develer kıyasıya güreşecek.

BOLPAÇA ‘’SON YILLARIN EN İDDİALI GÜREŞİNİ YAPACAĞIZ’’

19. Tire Deve Güreşlerinin organizasyon komitesinin başındaki isim Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça 2019 yılında, bölgenin en iddialı deve güreşini yapacaklarını ifade ederek ‘’Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’in talimatlarıyla organizasyon için çalışmalarımıza başladık. Pehlivan develerinizin sahipleri ile görüşüp anlaşma sağladık, protokol imzaladık. Şimdiden yarışacak deve sayısı 110’a ulaştı.’’ Dedi.

Editör: Haber Merkezi