Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın talimatıyla zemin düzenlemesi yapılan alanda bayrak direği de yenilendi.

Ekipler Bayraktepe’de sabit olan Bayrak direğini , 40m boyunda, asansör sistemli, yıldırım paratönerli,  poligonel gövdeli, 360 derece sonsuz dönerli, güneş enerjili, uçak ikaz lambalı, yeni bayrak direği ile değiştirdi. Yeni sistemli bayrak direğine 10m×15m ebatında dev Türk Bayrağı takıldı. Ayrıca aydınlatma sistemi sayesinde bayrağımız gece de şehrin her tarafından görünebiliyor.

Yenilen ve rüzgara göre dönebilen sistem sayesinde bayrağın yıpranma ömrü daha uzun sürecek. Eski sistemde İtfaiye aracı yardımı ile değiştirilen bayrak yeni asansörlü sistem sayesinde daha kolay ve hızlı değiştirilecek.

DURAN: "BİZİM İÇİN ONUR VERİCİ"
Son yapılan çalışmayı da yerinde inceleyen Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran Bayrak ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi. 
“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüktür. Vatan toprağında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan, vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan bayrağımızı vatanımızın her yerinde dalgalandırmak bizim en ulvi görevlerimiz arasındadır. Bu noktadan hareketle bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirerek Tire için 10*15 metre ebatlarında dev bir Türk Bayrağı hazırladık. Kentimizin hemen hemen her noktasından görülebilen bu bayrak Allah’ın izni ile Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece dalgalanmaya devam edecek. Bayrağın gece de her noktadan görülebilmesi için de bir çalışma yaptık.  Al bayrağımız bundan böyle gece de ilçemizde her noktadan görülebilecek. Bayrağımızın gururla dalgalandığını görmek de bizim için onur verici. Bu vesile ile  Bu al Bayrak için canını kanını hiç düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.”

Editör: Haber Merkezi