Tire Portakal Pazarı mevkiinde bulunan eski perakendeci halinin bulunduğu yerde yapılacak olan iş merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Portakal Pazarı mevkiinde yıkımı yapılan eski perakendeci halinin bulunduğu yerde yapılacak olan iş merkezi inşaatı başladı. Uzun zamandır Tirelilerin merakla beklediği inşaatın temeli bugün yapılan törenlerle atıldı. Tire Belediyesi’nin düzenlediği temel atma törenine Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ömüray Bozkurt, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1950'li yıllarda yapılan ve yıllarca Tirelilerin hizmetinde olan Toptancı Hali eski görüntüsünden ve yapılış amacından uzaklaşması nedeniyle Tire Belediyesi tarafından yıkıldıktan sonra yerine dev bir İş Merkezi yapılması için geçtiğimiz yıl düğmeye basılmıştı. Çalışmalarını tamamlayan Tire Belediyesi İhale sürecinin ardından bugün yaptığı bir törenle İş Merkezinin temellerini attı. 2600m2 alana oturacak olan İş Merkezi bir  kat otopark olmak üzere toplam 5 kat olacak.8 ay içinde kaba inşaatının bitirilmesi beklenen İş Merkezinin kısa sürede açılarak hizmete girmesi planlanıyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek bir konuşma yaptı.

       Tayfur Çiçek şöyle konuştu; Bazı vatanaşlarımız burada yapılacak olan İş Merkezi’nin yerine meydan olsun diye tutturdu. Biz meydanları Avrupa’da çok gördük. Meydanların etrafında heykellerle havuzlarla süslenmiş anıt binalar olur. Şimdi burada şöyle bi etrafımıza bakalım bu alanın etrafında bir tane bile anıt bina olmaya aday bir bina var mı ? Ama bu İş Merkezi inşaatı bittikten sonra çevrenin nasıl değiştiğini göreceksiniz. Yıkılan bu eski perakendeci halinde 61 adet işyeri vardı. Şimdi bu projeye dayalı olarak yapılacak inşaat 2 bin 600 metrekareye oturuyor. 2 katı yerin altında 3 katı yerin üstünde olmak üzere toplam 5 katlı bir İş Merkezi olacak. Tire Belediyesi’nin tek katlı 61 adet işyeri varken toplam 5 kat olan bu İş Merkezi’nin iki buçuk katı Tire Belediyesi’nin olacak. Bu vesileyle Tire Belediyesi hem kendi yerini eski halinden kurtarıp modern bir hale getiriyor hem de iki buçuk katına sahip olarak iş yeri sayısını artırıyor. Bu İş Merkezi’nin kaba inşaatı 8 ayda bitecek. En kısa zamanda Tire’ye layık Tire’ye sembol olacak bir İş Merkezi olacak. Çarşımız yeniden canlanacak. İnsanların buraya çıkması için sebepler çoğalacak. Bu İş Merkezi kendi esnafımıza da çok büyük olanaklar sağlanacak. Burada yapacağımız iş yerlerini Tireli esnaflarımıza kiralayacağız. Bu iş merkezi Tire’nin en büyük iş merkezi olacak.”

 

BU GÜNE KADAR HEP SUSTUK

        İş merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Çiçek, projeyi eleştirenlere karşı bu güne kadar hep sustuklarını dile getirdi. Çiçek konuşmasında; “İş merkezi projemizi eleştirenlere karşı bu güne kadar hep sustuk. Bazı vatandaşlarımız utanç çukuru diye dillerine doladı. Bir inşaatın başlaması için yapılması gereken ilk iş çukur kazıp temel yapmaktır. Maalesef bazı insanlar bunun da farkında değiller. Şimdi bakıyorum da utanç çukuru diye boy boy resim çektirenler demeç verenler ve ne zaman olacak diye eleştirenlerin hiçbirini burada göremiyorum. Bir insan bir şehirde yaşıyorsa o şehrin keyfini çıkarmalıdır diye düşünüyorum. Akıllı insanlar böyle yapar. Ama sırf kendi kendine konuşan, karnından konuşan, muhalefet yapan insanlar ömür boyu mutsuz olurlar. Her güne karamsar başlarlar. Bu şehirde hiç mi beğenilecek bir şey yok ? Bütün Türkiye Yeşil Tire, Cennet Tire derken akvaryumun içinde yaşayan balıklar gibi akvaryumun içini keşfedemeyen arkadaşlarımız biraz kendilerini toparlasınlar. Bu arkadaşlarımız Tireli olmanın keyfini sürmeye başlasınlar.” Dedi. Çiçek yaptığı konuşmanın ardından Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi’yi kürsüye davet etti.   

 

KAYMAKAM HÜSEYİN ERGİ’DEN DUYGUSAL KONUŞMA

        Başkan Tayfur Çiçek tarafından kürsüye davet edilen Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi konuşmasında Tire’nin çok kıymetli bir yer olduğunu vurguladı. Tire Kaymakamlığı’ndan Zonguldak Vali Yardımcılığı görevine atanan Ergi, aynı zamanda yaptığı konuşmada Tirelilere veda etti. Tire’yi ve Tirelileri çok sevdiğini dile getiren Hüseyin Ergi kalbinin her zaman Tire’de olacağını söyledi.

 

İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

Temel atma töreniyle şantiyede çalışmalar başlarken, iş güvenliğine de son derece önem veriliyor. Tire’nin iş güvenliği konusunda önde gelen firması Tire İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri’nin  (Tire İSG) hazırladığı rapor doğrultusunda alınan önlemlerle, iş sahasının ve çalışanların güvenliği sağlanıyor. İnşa süreci boyunca Tire İSG, iş güvenliği yönetimini yapacak.

 
HABER VİDEOSU:


 

Editör: Haber Merkezi