İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve 3,5 yıldır hizmet veren ‘Cami İçi Temizleme Ekibi’ bugünlerde Tire’deki camilerde temizlik çalışması yapmakta. Başta büyük camiler olmak üzere, ilçe merkezindeki önemli camiler temizlenecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi (BŞB) tarafından 3,5 yıl önce başlatılan camileri iç ve dış (binaların dış cephesi ve bahçe) temizleme uygulaması, Tire’nin son yerel seçimle BŞB mücavir alanına girmesi sonrasında ilçemizde de uygulanmaya başlandı.

İZMİR BŞB, 3,5 YILDIR BU UYGULAMAYI SÜRDÜRÜYOR
7 kişiden oluşan ‘Cami İçi Temizleme Ekibi’, iki haftadır ilçemizde çeşitli camilerin temizliğini yapmakta. CHP Tire İlçe Teşkilatı’nın Tire Müftülüğü ile birlikte organize ederek BŞB ekibine sundukları program çerçevesinde adı verilen camilerde temizlik yapan temizlik birimi, camilerin içini A’dan Z’ye temizliyor.

TOPLAM 7 CAMİİ TEMİZLENDİ
Önceki hafta; Mehmet Akif, Lütfü Paşa, İmam Hatip camilerinin iç bölümünü temizleyen ekip, geçen hafta da; Yalınayak, Yeni, Hamzaağa ve Ehlibeyt camilerinin içini temizledi. Temizlik ekibi sorumlusu, bu çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ekip sorumlusu, camilerde yaptıkları temizlik işlemlerini şöyle sıraladı: halıları süpürme ve yıkama, avizeleri özel kimyasal ilaçla temizleme, ahşap aksanları özel kimyasal ilaçla temizleme, camları ve çerçeveleri silme, çinileri temizleme, klimaları temizleme ve son aşamada camiye gül suyu sıkma.

SARDOĞAN, KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını, camilerin cemaatlerinin de memnun kaldığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, “Büyükşehir Belediyemizin vermiş olduğu bu hizmet çok güzel ve anlamlıdır. Camilerimizi detaylı şekilde temizliyorlar, pırıl pırıl hale getiriyorlar. Kendilerine, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Tire Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’e de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi