İzmir BŞB ekipleri uzun süredir verimli şekilde kullanılamayan Dallık-Işıklı arası kestirme yolda çalışma başlattı. Bu yol, 6 dağ köyünün ovaya daha çabuk ulaşması açısından büyük önem taşıyor.



Önceki yıllarda açılan, fakat sonradan geçen yıllar içinde yağış ve diğer iklim şartlarının da etkisi ile bozulan, kimi yerleri çöken Dallık-Işıklı (köyleri) kırsal mahalleleri arasındaki toprak yol bir süreden beri kullanılamıyordu veya bir bölümü ile çok kısıtlı kullanılabiliyordu. Bu durumda birçok köylü Işıklı ovalık alanındaki arazilerine gitmek için Tire üzerinden ulaşmak zorunda kalıyordu. Bu da yolun çok fazla uzaması; yani hem zaman, hem de maddi kayıp anlamına gelmekteydi.

6 KÖYÜN SAKİNLERİ, HEM ZAMAN HEM DE MADDİ KAYIPTAN KURTULACAK
Sadece Dallık mahallesinin değil, daha yukarılarda bulunan Dibekçiler, Yamandere, Küçük Kemerdere, Büyük Kemerdere ve Çeriközü gibi mahallelerin sakinlerinin de Işıklı köyü ovalık alanındaki arazilerine gelmek için kullandıkları kestirme toprak yola İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri el attı. 
Bu köylerin muhtarları ve sakinlerinin talepleri doğrultusunda önceki gün bölgeye ekipleri gönderen İzmir BŞB’si, yaklaşık 4-5 gün sürecek olan çalışma ile yolun tekrar ulaşıma açılmasını sağlayacak. Bozulan yerleri düzeltilen ve kimi yerlerinde genişletilen toprak yol, ilerleyen aylarda asfaltlanacak. 

5 KM’LİK YOLDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Bölgedeki çalışmaları gösteren ve yolu inceleyen CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi Meclis üyesi Necmettin Uçmaz, 7 kişiden oluşan ekibin çalışmaları aralıksız sürdürdüğünü, yaklaşık 4,5 – 5 km uzunluğundaki yolun tamamının elden geçirileceğini, ilerleyen dönemlerde ise asfaltlanacağını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin dağ taş dinlemeden bölgeye hizmet getirdiğini belirttiler.

CHP Tire İlçe Başkanı Sardoğan, Tire kırsalına hizmet getirme noktasında her türlü talebi karşılamaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e çok teşekkür ettiğini belirtti. 

Editör: Haber Merkezi