Büyükşehir Belediyesi, Tire şehir merkezi ve kırsal mahallelerdeki çeşitli çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.


Ergün ÇELİK



Tire Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte hız kazanan çalışmalar dere temizlik ve ıslah çalışmalarıyla sürüyor. Farklı noktalarda onlarca iş makinası tarafından yapılan çalışmalar Tireli vatandaşları da memnun ediyor. İzsu Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürlüğü çalışanları, Hasançavuşlar, Ayaklıkırı, Yenioba ve Sarılar Köyleri’nde bulunan derelerin temizliğinden sonra şimdi de şehir merkezindeki Beyler Deresi’ni ele aldı. Ekipler temizlik çalışmalarının ardından derelerin ıslah çalışmalarını da yapacak.

 

YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında son olarak Fen Lisesi ile Karateke Köyü arasında bulunan çöplük yolu asfalta hazırlık çalışmalarını tamamladı. Ekipler aynı zamanda Işıklar, Alacalı ve Yenioba Köyleri’nin altyapı çalışmasını da tamamladı. Son olarak Eğridere Köyü’nde yol genişletme çalışmaları yapan Belediye yetkilileri vatandaştan tam not aldı.

 

SIRASIYLA TÜM YOLLAR YAPILACAK

Geçtiğimiz günlerde Kireli Köyü Çamlıca Mevkii’nde HaberTire Gazetesi’nin yapmış olduğu “Üretim Yolu İsyanı” başlıklı habere de cevap veren belediye yetkilileri, bahse konu yol için gerekli çalışmaların daha önceden başladığını, burada yaşanan tek sorunun iletişim eksikliği olduğunu belirtti. Havaların yağışlı olması nedeniyle geciken çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı ve sırasıyla tüm yolların düzenleneceği belirtildi.





Editör: Haber Merkezi