Tire Belediyesi açılan kurslar sayesinde kaybolmaya yüz tutmuş tarihi mirasa sahip çıkıyor. Kurslar beledi dokumanın son ustası Saim Bayrı’nın kızı Gülnur Yaykal tarafından veriliyor. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın eşi Necibe Duran, Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Hazırol ve Kadın Danışma Merkezi sorumlusu İpek Kendirci zaman zaman kursiyerleri ziyaret ederek destekte bulunuyor.

Yıllarca Osmanlı yeniçerilerinin kıyafetlerinde, sarayların şatafatlı perdelerinde, sedir örtülerinde kullanılan Beledi dokuması, Tire Belediyesi’nin açtığı kurslarla Tireli kadınlara öğretiliyor. Tire Belediyesi ve İŞKUR işbirliğinde açılan kurslar sayesinde Tireli kadınlar hem beledi dokuma sanatını öğreniyor hem de kurs boyunca maaş alıyor. Kadın kursiyerlerin sosyal güvenlik kurumu primleri de yatırılıyor.

Tireli kadınlarımızı sosyal hayata kazandırılması ve ev ekonomilerine katkı sağlaması amacıyla Tire Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Kadın Danışma Merkezi’nde ayrıca el sanatları, cam-seramik kursları da veriliyor. Uzman psikolog desteğinin de sağlandığı merkezde kadınlar için aerobik ve plates dersleri de ücretsiz olarak veriliyor.

Editör: Haber Merkezi