Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, bahçelerine yaptıkları iki katlı bahçe evinin yönetmeliklere uygun olmadığı, kaçak olduğu anlaşılan akrabası olan Sarayköylü ailesinin bahçe evinin yıkım kararını onaylayarak, uygulamanın gerçekleşmesini sağladı. Belediyeye ait yıkım ekipleri iş makineleri ile birlikte, zabıta memurları ve jandarma ekipleri eşliğinde yıkım alanına giderek, bahçe evini yıktı.


Ergün ÇELİK


Tire ilçe merkezinin doğu kısmında kalan Kızçeşmesi Mevkii olarak bilinen bölgede yer alan 4 bahçe sahibi ile ilgili olarak, bahçelerine imar yasasına uygun olmayacak şekilde bahçe evi veya benzeri yapılan inşa ettikleri gerekçesi ile 1 yıl kadar önce bir süreç başlamış ve bu süreçte çeşitli sorunlar yaşanmıştı.

MAHKEME TARAFINDAN DURDURMA KARARI ALAN BAHÇE SAHİPLERİNE GİDİLMEDİ
Bahçe sahipleri; Yusuf Kutun, İlhami Aksu, Hasan Yumuşak ve Ali Çetin Sarayköylü’ne ait arsaların içinde yapılan yıkımı konusunda geçen yıl yaşanan ve basına da yansıyan sorunlar, İlhami Aksu ve Hasan Yumuşak tarafından yargıya taşındı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi tarafından geçtiğimiz gün, olası bir yıkım kararının, mahkeme sonuçlanıncaya kadar durdurulması kararı alındı. Bu kararla bahçe sahiplerinden İlhami Aksu ve Hasan Yumuşak’ın arazileri içindeki yapıları yıkılması ihtimali, şuan için ortadan kalktı. Fakat hemen yanı başlarında bulunan, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in akrabası olan Sarayköylü ailesine ait 28 metrekare alan üzerine inşa edilmiş, 2 katlı bahçe evi, bu yıkım uygulamasından kurtulamadı.

“ZARARA UĞRASAK DA YASALARIN ÜSTÜNDE DEĞİLİZ !”
“Yasal uygulamaların her şeyin üstünde olduğunu ifade eden” Başkan Çiçek’in onayı ile dün öğleden sonra saat 15:00 sıralarında harekete geçen ve Belediye Zabıta memurları ve Jandarma timleri eşliğinde ilgili adrese giden Belediyeye ait iş makinesi ve yıkım ekibi, kısa süre içerisinde evi yıkarak kararı uyguladı. Ali Çetin Sarayköylü’nün üç oğlu Faik, Mutlu ve Metin Sarayköylü’nün Belediye personeli olması da sonucu değiştirmedi. Başkan Çiçek’in yeğenlerinden Mutlu Sarayköylü, olayla ilgili olarak yaptığı kısa değerlendirmede; “Bir yanlışımız varsa, eksiğimiz varsa sonuçlarına katlanırız. Biz eskiden yaptığımız bu evin, imar yasalarına uygun olmadığını bilmiyorduk. Hiçbirimiz yasaların üstünde değiliz. Sonuçta burada önemli bir zararımız oluştu ama hiçbirimiz yasaların üstünde değiliz.” 




Editör: Haber Merkezi