Tire Belediyesi Hayvan Barınağı ile ilgili sosyal medyada ortaya atılan iddiaları yalanlayan Başkan Çiçek, barınakta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Geçtiğimiz gün Tire hayvan barınağına gelerek barınaktaki birkaç kafesin fotoğraflarını sosyal medyada yayınlayan Haytap’ın iddialarını Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek yalanladı ve basını Hayvan Barınağı’na davet ederek açıklama yaptı.

Tire Belediyesi Hayvan Barınağı bünyesinde 2 veteriner ve 3 personelin görev yaptığını kaydeden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Barınağımız 5 kişiyle çalışıyor. Her gün mezbahadan alınan yemekler ve ekmeklerle hayvanlar doğal şekilde besleniyor. Gördüğünüz gibi burası bir park gibi. 10 bin metrekare alan üzerine kurulu bu barınağımıza 10 yıldır yatırım yapıyoruz. İstatistiki bilgilere bakılırsa bu barınağın ne kadar profesyonel çalıştığı görülür. Elimizde hayvan severlerin zaman zaman yaptıkları ziyaretlerde bulundukları incelemeler sonrası bizlere verdikleri plaketler var. Biz bir yerlerden parayla satın almadık bu plaketleri. Bir köpek ölmüş. Olabilir. Canlıların hepsi ölümlüdür. Bu gayet doğaldır. Esas olan burada hayvanların yaşaması için oluşturulan doğal ortamdır” dedi.

 

BOŞUNA SENARYO YAZIYORLAR

Barınağın sadece köpek barınağı olmadığını, kuzu, tavşanlar ve horozlarında bulunduğunu belirterek, “Bir hayvanın yaşaması için en güzel ortam burada temin edilmiş. Çeşitli sebeplerden işine son verilmiş kişiler var. Bu işi senaryo yazarak tetikliyorlar. Boşuna senaryo yazıyorlar. Biz yolumuza devam ediyoruz. Şahsımın 6-7 köpeği var. Bir kısmı evimde, bir kısmı burada. Ben kendim hayvan severim. Burası gerçek anlamda bir hayvan barınağı. Cerrahi operasyonlar yapılıyor burada. Köpeklere katarakt ameliyatı yapılan ilk ve tek hayvan barınağı. Böyle bir ortam başka bir hayvan barınağında varsa söyleyecek bir şey yok. Biz iddialıyız. Bu işi severek yapıyoruz. Aksaklıklarımız vardır. Bunlar da günlük olaylardır. Burada çoğu köpek kafeslerin dışında geziyor. Buranın kapısı da açık. İsterlerse dışarı çıkabiliyorlar ve sonra geri geliyorlar. Bu köpekler burada eziyet görüyor olsa geri gelir mi? Gelmez” şeklinde konuştu.

 

VETERİNER FAKÜLTELERİNDE ÖĞRETİLEN BİR YÖNTEM

Sosyal medyada yayınlayan kafesteki ölü köpek ile ilgili açıklama yapan Hayvan Barınağı Veterineri Nur Tuğrul Şenay, ölen köpeklerden özel yöntemlerle alınan kemiklerden elde edilen ölçüler ile yaralanan köpeklere platin taktıklarını ifade ederek, “Örneğin, Bülent Çerçi’nin ölen köpeğinden kemikler aldık kendisinden izin alarak. Bu kemikleri eğitim amaçlı ve kemikleri kırılan köpeklere platin takabilmek için ölçü almakta kullanıyoruz. Facebook’ta fotoğrafı yayınlanan ölü köpek bilerek orada bırakıldı. Kemiklerini eğitim amaçlı kullanabilmek için. Kırık kemikten ölçü alarak krom nikel çelikten platin yapıyoruz. Platine kavisleri verebilmek için bu kemikleri ölçü olarak kullanıyoruz. Gömersek bu kemikleri kullanamayız, yıpranırlar. Bu yöntem veteriner fakültelerinde bize öğretilen bir yöntem” dedi.



KÖTÜ NİYETLİ VE ŞOV AMAÇLI GELMİŞLER

Haytap Federasyon Başkanı Nesrin Çıtırak’ın yanında 2 kişi ile birlikte önceki gün Tire Belediyesi Hayvan Barınağı’na geldiklerini söyleyen Şenay, “Hoş geldiniz dedim ve ne bu rezalet diye bağırmaya başladılar. Arkadaşlar sabah kafesleri yıkıyor öğleden sonraya kadar tabi ki pislenir. Bir kafeste 5 köpek var. Her saat kafese adam koyup saat başı altlarını mı temizletelim. Kötü niyetli ve şov amaçlı gelmiş. Üslubu yanlıştı. Eline almış telefonu, ‘Valiyi bağlayın vali yardımcısını bağlayın, başkanı, Çevre İl Müdürünü Getirin, Tarım İl Müdürlüğü gelsin. Şikâyetim var tespit yaptım’ diyor. Bu seviyedeki bir kadına ne anlatabilirim. Rezalet dediği bir şey yok burada. Her hafta soruşturma geçiriyoruz. Periyodik olarak çevre il müdürlüğü tarafından denetleniyoruz. Hiçbir uyarı almadık. Burada uygunsuz bir şey tespit edilmedi.” dedi.









HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi