Stadyumda 2 ay sonra müsabakalar başlıyor

Tire Belediye ve Kulüp Onursal Başkanı Tayfur Çiçek yaklaşık 2 ay sonra hizmete girecek yeni stadyumun İzmir kulüplerinin de kullanabileceğini söyledi.

Tire 1922, yeni stadyumuna kavuşmak için gün sayıyor. İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte inşaatı devam eden stadyumda incelemelerde bulunan Tire Belediye ve Kulüp Onursal Başkanı Tayfur Çiçek, yaklaşık 2 ay sonra hizmete girecek olan yeni stadyumu İzmir kulüplerinin de kullanabileceğini söyledi. 28 yıldır profesyonel liglerde oynadıklarını ifade eden Başkan Çiçek, “Bornova stadı, Göztepe için Süper Lig’e çıkmasında önemli bir rol oynadı. Göztepe veya Karşıyaka taraftarının bu stadyumu doldurduğunu düşünüyorum da, yaratacağı ambians çok güzel olur. Stadyumumuzu, 2 yılda tamamladık. İşçilerin yanı sıra, belediyenin de 6 teknik personeli burada görev alıyor. Günde 3 saatimi stadyumda geçiriyorum. 15 bin kişilik UEFA standartlarındaki yeni yuvamız tamamlandığında 60 milyon liraya mal olacak. Işıklandırmanın ardından şimdi modern ve yüksek piksel kalitesine sahip 4-6 metre ebatlarında skorboard monte edilecek. İsteyen İzmir takımı burada maçlarını oynayabilir. Federasyondan ise en az yılda 3 kez U-21 milli takımın maçlarını burada oynayabileceğinin sözünü aldık” dedi.

MODERN TESİS

İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu ise tesisin K.Menderes havzasının ihtiyaçlarını karşılayacağını belirterek, “Selçuk’a kadar raylı sistem mevcut. Oradan burası sadece 22 km. İzmir’in stada ihtiyacı var. Bu hepinizin bildiği bir gerçek. Göztepe, Karşıyaka ve Altınordu gibi İzmir takımları arzu ederlerse maçlarını burada oynayabilirler” diye konuştu. Kocaoğlu, stadyumun 2 ay içinde tamamlanarak müsabakaların başlayacağı müjdesini verdi.