Ercan ÇELİK

İlyas Salman ve Şener Şen’in başrollerini oynadığı “Banker Bilo” filmindeki Almanya sahnesi Tire’de gerçek oldu. Kimliği bilinmeyen kişiler İzmir’den bir araca bindirdikleri aralarında çocukların da bulunduğu 24 Suriyeliyi, Tire’de İzmir Aydın otobanındaki Selatin Tüneli içinde araçtan indirdi.

Tünelin diğer tarafının Yunanistan olduğunu ve tüneli yürüyerek geçip, Yunanistan’a gideceklerini söyleyen şahıslar, Suriyelileri tünelde bırakıp kayıplara karıştılar.

Dün gece saat 01:30 sıralarında meydana gelen olayda tünel içerisinde kalabalık bir grup olduğu ihbarını alan Tire Jandarması derhal harekete geçti ve olaya müdahale etti.

Tanıtma kartı ibraz edemeyen ve Suriye uyruklu oldukları tespit edilen 7 erkek, biri hamile 4 kadın, 7 kız, 6 erkek olmak üzere 13 çocuk, toplam 24 şahıs alınarak Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildiler.

Şahıslar, plakasını bilmedikleri bir araçla İzmir’den getirildiklerini ve tüneli geçince Yunanistan’a ulaşacakları söylenerek Selatin Tüneli’ne bırakıldıklarını söylediler. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şahıslar İzmir Göç İdaresi’ne teslim edildiler.

FİLM SAHNESİNİ HATIRLATTI

Başrollerini İlyas Salman ve Şener Şen’in paylaştığı 1980 yapımı “Banker Bilo” isimli filmin en meşhur sahnelerinden biri de, dolandırıcı rolündeki Şener Şen’in, bir grup vatandaşı kaçak yollarla Almanya’ya geldik diye Türkiye içinde bir yerde bırakarak dolandırdığı sahneydi. Tire’de yaşanan bu olay, bu filmin o meşhur sahnesini akıllara getirdi.

Editör: Haber Merkezi