Tire’nin “Kurşak-Yenioba-Ayaklıkırı” köyleri ortasında kalan kırsal alanında önceki gün meydana gelen arazi yangınında, çoğunluğu makilik olan yaklaşık 400 dönümü aşkın bir alan yandı. Yenioba köyünün 200 metre yakınına kadar gelen alevler, söndürme çalışmalarına katılan uçak ve helikopterlerin müdahalesi ile söndürüldü.



Tire’nin kırsal alanında, önceki gün, 16 Ağustos Cumartesi günü meydana gelen arazi yangınında zamanında ve etkili müdahale ile facianın eşiğinden dönüldü. Edinilen bilgilere göre; ilçenin kırsal mahalleleri (köy) olan Kurşak, Yenioba ve Ayaklıkırı mahallelerinin ortasında yer alan ve bölge halkı tarafından Mezarlıkderesi Mevkii olarak bilinen alanda, bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.


2 HELİKOPTER VE 2 UÇAK HAVADAN SÖNDÜRME ÇALIŞMASINA KATILDI
Öğlen saat 14:00 sıralarında çıkan yangının dumanlarını gören vatandaşlar, derhal durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine kısa sürede koordine olan ve gerekli çalışmaları başlatan Orman İşletme Bölge Müdürlüğü, bölgeye gitmesi için 6 arazözü personeli ile birlikte yola çıkardı. Havanın çok sıcak olmasının riski arttıracağını düşünen ormancı yetkililer, söndürme çalışmalarına katılması ve havadan daha etkili müdahale sağlaması için yangın söndürme uçak ve helikopterlerini de istedi.

Kısa sürede bölgeye ulaşan arazöz, helikopter ve uçaklar, yangına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etti. Yangın yaklaşık saat 17:30 sıralarında kontrol altına alındı. O saatten sonra soğutma çalışmalarına geçildi. 


ALEVLER YENİOBA KÖYÜNE 200 M KADAR YAKLAŞTI
Rüzgarın da etkisi ile yönünü Yenioba köyüne doğru çeviren alevler, köyün 200 m yakınına kadar geldi. Köylü vatandaşların korku dolu anlar yaşamasına sebep olan yangında yaklaşık olarak toplam 400 dönüm arazi yandı. Yanan arazilerin büyük bölümünün makilik alan olduğu çok az meyve ağacının yangında zarar gördüğü tespit edildi. Yangında Titar Tarım isimli özel bir firmanın yaklaşık 50 dekarlık tarım arazisi de yandı. Ciddi tehlike yaratması söz konusu olan yangın, zamanında ve yerinde müdahale ile faciaya dönüşmeden sonlandırıldı. Yangında can kaybı ve yaralanma olmaması, hayvan telefinin yaşanmaması sevindidirdi.


Editör: Haber Merkezi