Tire’de akıllara durgunluk veren bir hayvan hırsızlığı yaşandı. Eli bıçaklı hırsızlar hayvanları parçalara ayırarak götürürken iç organlarını ise olay yerinde bıraktılar.

Ergün ÇELİK


Tire’ye bağlı Akmescit Köyü’nde yaşanan hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti. Gözü dönmüş hırsızlar Aziz Çetinkaya’ya ait olduğu belirlenen 1 inek ve 1 düve’yi vahşice parçalara ayırıp 1 buzağı’yı  da bütün olarak çalıp kayıplara karıştı.

Olay geçtiğimiz gün Tire’ye 30 km uzaklıkta bulunan Akmescit Köyü’nde meydana geldi.  İddaya göre Aziz Çetinkaya hayvanlarını köye 1 km. uzaklıktaki tarlasında başı boş vaziyette bırakmıştı. 2 günde bir su vermek için hayvanlarının yanına giden Çetinkaya, en son Perşembe günü öğle saatlerinde tarlasına gidip hayvanlarına su vermişti. İşi bittikten sonra tarladan ayrılan Çetinkaya acı haberi ertesi gün arkadaşlarından aldığı telefonla öğrendi. Haberi alır almaz tarlasına giden Çetinkaya, hayvanlarından arda kalan parçaları görünce neye uğradığını anlayamadı. Gördüğü manzara karşısında yıkılan hayvan sahibi uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı.

 

İNEĞİN KARNINDAKİ YAVRUYU OLAY YERİNE ATIP KAÇTILAR  

İneklerden birinin doğum yapmasına sayılı günler kala gerçekleşen olayda, gözü dönmüş hırsızlar ineğin karnındaki yavruyu çıkarıp olay yerine attılar. Hayvanlardan arda kalan parçalara bakıldığında profesyonel bir kesim yapıldığı gözlenirken hayvan sahiplerinin bu gibi olaylara karşı daha tedbirli olmaları gerektiği bir kere daha gözler önüne serildi.

 

JANDARMA HIRSIZLARIN ENSESİNDE

Akmescit Köyü’nde vicdansız hırsızlar tarafından yaşanan vahşetin ardından jandarmaya haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri olay yerinde detaylı incelemelerde bulundu. Eli bıçaklı hayvan hırsızlarının peşine düşen jandarma ekiplerinin hırsızları yakalaması ise an meselesi. 


Editör: Haber Merkezi