Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kısa süre önce “Bu yasa hala neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın, İnsanlıktan nasibini almamış bu vicdansızları her gün görüyoruz” diyerek tepki gösterdiği ve kamuoyunda kısaca “hayvan hakları yasası” olarak bilinen yasa üzerinde çalışmaların son aşamaya gelmesine rağmen, hayvanlara yapılan işkenceler durmak bilmiyor. Tire’de, esnafın bakıp beslediği “Minnoş” adlı dişi kedi, kimliği belirlenemeyen cani ruhlu kişi veya kişilerce zehirlendi. İlk müdahalesi mahalleli tarafından yapılan zavallı kedi, koma halinde belediye veterinerine teslim edilerek tedavi altına alındı.

ESNAF YAŞATMAK İÇİN SEFERBER OLDU

Tahtakale caddesi esnafı, mahallenin sevimli kedisi Minnoş’u bir süredir bakıp besliyordu. Her sabah sokakta esnafın gelişini bekleyen Minnoş, önceki gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendi. Sabah ölmek üzere bulunan kedi için mahalleli seferber oldu. Zehirlendiği düşünülen Minnoş’a şırınga ile yoğurt ve yumurta yedirildi. Kendisini bir nebze toparlayan talihsiz kedi için belediye veteriner ekiplerine haber verildi. Minnoş, koma halinde barınağa götürülerek tedavi altına alındı. Tireli hayvan severler, yasanın bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

YENİ YASA GELİYOR

Yasa taslağına göre, sahipli veya sahipsiz hayvanlara işkence yapan, öldürenlere 4 aydan başlamak üzere 4 buçuk yıla kadar hapis verilecek. Birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında artırılarak 6 aydan 4 buçuk yıla çıkacak. Nesli yok olma tehlikesi altında olan hayvanları öldürenler ise 7 yıla kadar hapse mahkûm edilecek. Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 2 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Editör: Haber Merkezi