Operasyonlarda çok sayıda hint kenevir ve kg’larca kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Uyuşturucu esrar maddesinin üretildiği hint keneviri bitkisi yetiştirenler ve onları kullanıma uygun hale getirip ticaretini yapan kişiler ve çetelerle amansız bir mücadele içinde olan Tire Jandarması, geçtiğimiz günlerde Çiniyeri ve Gökçen kırsal mahallelerinde uyuşturucu çetelerine ve tacirlerine darbe vuran operasyonlarda bulundu.

İLK OPERASYONDA; 176 KÖK KENEVİR, 1.78 KG ESRAR 
Bugüne kadar irili ufaklı çok sayıda başarılı operasyon gerçekleştiren  Tire Jandarması’nın son operasyonlarından ilki Çiniyeri kırsalında yapıldı. 
Bayram tatilini fırsat bilip başta gençler olmak üzere insanları zehirleyip haksız kazanç sağlamak peşinde olan uyuşturucu tacirlerini engellemek için çalışmalar sürdüren ve elde edilen istihbarat bilgiler ışığında yapılan aramalarda ilki ormanlık arazide yaklaşık 30 m2’lik alanda, öteki de O.G. isimli bir şahsın bahçesinin kenarında yaklaşık 20 m2’lik alanda gizlenmiş şekilde ekili vaziyette olmak üzere, boyları 1,5 ile 2,5 m arasında değişen, toplam 176 kök hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Ayrıca 1.78 Kg kubar esrar maddesi de ele geçirildi. Olayla ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı.

İKİNCİ OPERASYONDA; 405 KÖK KENEVİR, 4.14 KG ESRAR 
İkinci operasyon ise Gökçen mahallesinde bir evde ve Çiniyeri mahallesinde iki farklı adreste yapıldı. Narkotik köpeklerinin de katıldığı arama çalışmaları sonrasında; Gökçen’deki adreste bahçe içerisinde hazırlanmış yaklaşık 100 m2’lik özel alanda ekili bulunan ve yaklaşık 2 m boylarında 405 kök kenevir ve kurumaya bırakılmış 4.14 kg kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak iki kişi göz altına alındı. Yapılan operasyonlarda göz altına alınan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı.





Editör: Haber Merkezi