Ödemiş’te meydana gelen trafik kazası, Tireli ailenin bayramını zehir etti. 
Ergün ÇELİK



Bayramın 2. Günü’ne denk gelen Salı günü Saat 12:00 sıralarında Ödemiş’te meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı, 8 yaşındaki bir çocuk da hayatını kaybetti.
 Tire’de yaşayan Hüseyin Gür (45) Bayram ziyareti için gittiği memleketi Ovakent’ten Ödemiş’teki akrabalarını ziyaret etmek üzere 8 yaşındaki oğlu Hurşit Can Gür ve kızı Melahat Gür (20) ile 35 YAH 32 plakalı motosiklete binerek yola koyuldu. İddiaya göre feci kaza şu şekilde meydana geldi; Oğlunu motosikletin ön kısmına, kızını da arkasına bindiren Hüseyin Gür, Ödemiş’in girişinde bulunan mezarlık mevkiine geldiği esnada,  karşı yönden gelen Nedime Çavuşoğlu (40) yönetimindeki otomobil ile çarpıştı. Nedime Çavuşoğlu’nun önüne çıkan başka bir motosikletten kaçmak isterken karşı yönden gelen Hüseyin Gür’ün motosikletine çarptığı iddia edildi. 
Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil yol kenarında bulunan direğe çarparak durabildi. Otomobil kullanılamaz hale gelirken motosiklette bulunan Hüseyin Gür, Hurşit Can Gür ve Melahat Gür yola savrularak yaralandılar. Otomobilde yolcu olarak bulunan Ayşe Nur Çavuşoğlu (16), Alper Çavuşoğlu (8) ve Nezahat Çavuşoğlu (3) da hafif şekilde yaralandılar. Kaza sonrası Ovakent – Ödemiş yolunda adeta can pazarı yaşandı. Kazayı gören çevre sakinleri derhal 112 ve polisi arayarak durumu bildirdiler ve yaralıların yardımına koştular. 7 kişinin yaralandığı kaza için Tire dahil olmak üzere çevre ilçelerden de ambulanslar olay yerine sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Ödemiş Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. 

HURŞİT CAN, KURTARILAMADI
Feci kazada başından yaralanan 8 yaşındaki Hurşit Can Gür, Ödemiş Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulans helikopter ile İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz Hurşit Can, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayata tutunamadı. 

TİRE’Yİ YASA BOĞDU
Kazada oğlu Hurşit Can’ı kaybeden Hüseyin Gür’ün Tire Toplu Konut Sitesi’nde bahçıvan olarak çalışıldığı öğrenildi. Hurşit Can ise Tire Melahat Aksoy İlkokulu 2. Sınıf öğrencisiydi. Hurşit Can’ın ölümü, tüm toplu konut sakinlerini yasa boğarken, Melahat Aksoy Okulu öğrencileri ve öğretmenlerini de üzdü. Hurşit Can’ın cenazesi Ödemiş’te kılınan cenaze namazından sonra Ödemiş’te defnedildi. Cenazeye Tire’den de pek çok kişi katılım gösterdi. 










Editör: Haber Merkezi