Tire'nin Derebaşı Köyü'nde meydana gelen olayda 1 kişi orak ve bıçakla, vahşi şekilde  öldürüldü.

 

Ergün ÇELİK

 

Olay dün gece saat 01:30 sıralarında, Tire’ye bağlı Derebaşı Köyü Bayrak Tepe Mevkii’nde meydana geldi. T.K. (51) ve oğlu N.K.(25) aralarında daha önceden husumet bulunan Yüksel Bucakoğlu (26) ile Tire – Ödemiş yolu kenarında buluştular.

İddiaya göre öncesinde birçok defa sözlü olarak tartışan N.K. ve Yüksel Bucakoğlu, dün gece tekrar telefonda görüştüler ve telefonda konuşma hararetlendi. Şahıslar Bayraktepe Mevkii’nde buluştular.


Buraya, babası T.K. ile birlikte gelen N.K.  Yüksel Bucakoğlu ile yeniden tartışmaya başladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, bu sırada T.K. ve N.K. yanlarında bulunan orak ve sustalı bıçak ile Yüksel Bucakoğlu’na saldırdılar. Aldığı birçok bıçak ve orak darbesiyle yere yığılan Bucakoğlu, olay yerinde hayatını kaybetti. Bucakoğlu’nu burada bırakan baba oğul, daha sonra evlerine gittiler.


Olayı gören görgü tanıkları, derhal 112’yi ve jandarmayı aradı. Olay yerine kısa süre içinde ulaşan 112 ambulansı, Yüksel Bucakoğlu’nun öldüğünü tespit etti.  Derhal harekete geçen jandarma, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda, saat 03:30’da şüpheli N.K. ve T.K.’nin Derebaşı Köyü’nde bulunan evlerine baskın yaparak, T.K. ve N.K.’yı suç aletleriyle birlikte ele geçirdi.


Jandarmadaki sorgusunda oğul N.K. suçunu itiraf ederken, baba T.K. ise olaya karışmadığını dile getirdi. Görgü tanıklarının ifadesi ise cinayeti baba oğul birlikte işledikleri yönünde. Jandarma, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Vahşice öldürülen Yüksel Bucakoğlu’nun cenazesi, Tire Devlet Hastanesi’nde yapılan ön otopsinin ardından, detaylı inceleme için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 



Editör: Haber Merkezi