Tire’de kimlikleri belirlenemeyen motorsikletli iki saldırgan Kesikbaş Meydanında bulunan büfeyi kurşun yağmuruna tuttu. Ağır yaralanan 32 yaşındaki Hüseyin Boy kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybedereken silahlı  saldırıda  akrabası Ahmet Demir (34) ile müşteri Ahmet Çınar (51) yaralandı


Ercan ÇELİK

İzmir’in Tire ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Henüz kimlikleri belirlenemeyen iki saldırgan tarafınadan gerçekleştirilen olayda, Kesikbaş Meydanı’nda büfe işletmeciliği yapan Hüseyin Boy (32) hayatını kaybederken, akrabası Ahmet Demir (34) ile büfede müşteri olarak bulunan Ahmet Çınar (51) yaralandı. Kanlı baskını gerçekleştiren saldırganlar ise kulandıkları motorsikletle olay yerinden kaçarak, kayıplara karıştı. İddiaya göre, önceki akşam 21:15’te Hüseyin Boy’un işlettiği büfeye, Beylerderesi Sokak yönünden motorsikletle gelen iki saldırdan büfenin önünde durdu. 


CAN PAZARI YAŞANDI
Saldırganlardan biri yanında taşıdığı silahı belinden çekerek, büfeye kurşun yağdırmaya başladı. Bu sırada büfenin içinde müşterileriyle ilgilenen Boy, vücüduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanarak, yere yığıldı. Saldırıda, Boy’un akrabası olduğu öğrenilen Ahmet Demir ile o sırada büfeye alışverişe gelen Ahmet Çınar ise sıkılan kurşunlardan nasibini aldı. Sokakta bulunan güvenlik kameralarına takılan görüntülere göre, motosikleti kullanan saldırganın tanınmamak için kask taktığı, arkasında oturan ikinci şahsın ise siyah mont giydiği belirlendi. Kanlı baskını toplam 16 saniye içinde gerçekleştiren saldırganlar, geldikleri motorsikletle, Selçuk istikametine kaçarak, gece karanlığında izini kaybettirdi.


HAYATA TUTUNAMADI
Yaralılara ilk müdahaleyi, 3 No’lu Sağlık Ocağı’nda bulunan 112 ekipleri yaptı. Olay yerine sadece birkaç metre uzaklıkta konuşlu bulunan 112 ambulansı, zaman keybetmeden yaralıları hastaneye taşıdı. Saldırıda ağır yaralanan ve kalbi duran Hüseyin Boy için doktorlar seferber oldu. Uzun süre, Boy’u tekrar hayata döndürmek isteyen doktorların çabaları sonuç vermedi. Hastanede tedavi altına alınan diğer yaralıların ise hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Görgü tanıkları, saldırganların, 7-8 el ateş ettiğini ve saldırıyı çok kısa bir sürede gerçekleştirdiklerini söyledi. Tire Polisi, meydanda bulunan diğer işyerlerine ait güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı. Boy’a ait işyerinin kendi güvenlik kamerasının ise saldırıdan yaklaşık 1 buçuk saat önce teknik bir arıza nedeniyle kayıt yapmaz hale geldiği anlaşıldı. Kanlı baskının nedenini araştıran Tire polisi saldırganların yakalanması için ilçede geniş çaplı bir operasyon başlattı.











Editör: Haber Merkezi