Ergün ÇELİK

Bugün öğle saatlerinde Tire’ye bağlı Karateke Köyü yakınlarınd “Eski Tekke” olarak bilinen mevkiiden başlayan orman yangını, yaklaşık 4-5 hektar makilik alanı küle çevirdi. Rüzgarın da etkisiyle şiddeti artarak devam eden yangın, henüz kontrol altına alınamadı.

Yangn alanda 30 adet arazöz ve İzmir İtfaiyesi’n bağlı çok sayıda itfaiye görev yapıyor. Yangın için uçak ve helikopter istendiği fakat çevredeki orman yangınlarından dolayı, henüz Tire’deki yangına uçak ve helikopter gönderilemediği öğrenildi.

ÇİFTLİKLERİ KORUMAYA ALDILAR

Rüzgarla birlikte büyüyerek devam eden yangının sıçraması ihtimali üzerine, çevredeki çiftlik ve hayvan damlarını korumaya alan itfaiye ekipleri, çiftliklerin etrafından hazır bekliyorlar. Çevrede tarlası olan vatandaşlar ise, yangın tarlaya ulaşmadan önce kuru ot olan tarlalarını sürmeye başladılar.

Yangının çıkış sebebinin, cam kırıkları ve aşırı sıcaklık olması ihtimali üzerinde duruluyor. Tire İlçe Jandarma Komutanı, Orman İşletme Şefi, Karateke ve İbni Melek Mahallesi muhtarları olay yerinde.

Editör: Haber Merkezi