Tire’de meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü ağır şekilde yaralandı. Talihsiz genç 112’nin müdahalesiyle hayata döndürülse de hayati tehlikesi devam ediyor.

 

Ercan ÇELİK


Tire’ye bağlı Pınarlı Köyü yakınlarında dün gece saat 23:00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, 35 YCJ 58 plakalı motosikletle Ödemiş yönünden Tire istikametine seyir halinde olan sürücü Durmus Ali Oklu (22) ve arkasında yolcu olarak bulunan Aycan Aykaç (21) yaralandı.

İddiaya göre olay şu şekilde meydana geldi; Tire’ye bağlı Derebaşı Köyü’nde yaşayan Durmuş Ali Oklu, yakın arkadaşı Aycan Aykaç’ı da arkasına alarak motosikletiyle Pınarlı Köyü’ne gitti. Burada bir arkadaşlarını ziyaret eden ikili dönüşte Ödemiş – Çatal yolunda seyir halindeydi. Anayolda giden motosikletin önüne bir anda tali yoldan başka bir araç çıktı ve motosiklet hızla bu araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletle birlikte yola savrulan gençlerden Aycan Aykaç hafif şekilde yaralanırken, sürücü Durmuş Ali Oklu ağır yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar ve yaralanmalar olan talihsiz motosiklet sürücüsünün kalbi ve solunumu olay yerinde durdu.

 

112 HAYATA DÖNDÜRDÜ

Olaydan kısa süre sonra Pınarlı Köyü’ne intikal eden Tire 112 ekibi, yaralılara ilk müdahalelerini olay yerinde yaptı. Yaralılardan durumu ağır olan Durmuş Ali Oklu’yu derhal ambulansa alan 112 ekibi, Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin yolunu tuttu.

Edinilen bilgiye göre feci şekilde yaralanan ve solunumu duran motosiklet sürücüsüne ambulansta yol boyunca müdahale eden sağlık görevlileri, gencin kalbini tekrar çalıştırmayı başardılar.

 

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde derhal yoğun bakıma alınan motosiklet sürücüsüne doktorlar müdahale etti. Edinilen bilgiye göre, vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar ve iç organlarında hasar olduğu belirlenen Durmuş Ali Oklu, ambulansla Tire’den İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

 

DİĞER ARAÇ KAYIPLARA KARIŞTI

İddiaya göre, Pınarlı’da birden yola çıkarak kazaya sebep olan aracın plakası ve sürücüsünün kimliği bilinmiyor. Olayın hemen ardından kayıplara karışan araç ve sürücüsü için geniş çaplı araştırma başlatıldı. 

Editör: Haber Merkezi