Tire Polisi araç sayısının her geçen gün arttığı Tire’de trafik güvenliğini sağlamak için yeni yöntemlere başvuruyor. Bu yöntemlerden en önemlisi ise önceki gün Hastane Kavşağı’nda uygulandı. Hastane kavşağında belli bir noktada bekleyen bir polis memuru kırmızı ışık ihlali yapan sürücüleri tek tek belirleyerek 200 metre uzaklıkta bulunan yol kontrol noktasına bildirdi. Kontrol noktasında durdurulan araçlara kırmızı ışık ihlalinden cezai işlem uygulandı. Polisin sürdürdüğü uygulamada MOBESE kameralarından da faydalanılırken kısa sürede çok sayıda aracın ışık ihlali yaptığı belirlendi.

KONTROLLER ARTACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Tire’de de sürdürülen kontrollerin genişletilerek artacağı öğrenildi. Tire’de trafik kazalarını en aza indirmeyi hedefleyen polis, ışık ihlalleriyle birlikte araç içinde telefonla konuşmak, emniyet kemeri takmamak ve dönel kavşaklarda geçiş önceliklerine uymamak gibi çeşitli suçlardan da işlem yapacak.

HER AN HER YERDE OLABİLİR

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre; uygulamalar sadece sabit noktalarda değil ilçenin çeşitli yerlerindeki noktalarda sürdürülecek. Tire’de sinyalizasyon sisteminin bulunduğu tüm kavşakları mercek altına alan polisin yaz aylarına doğru motosiklet uygulamalarına da ağırlık vereceği öğrenildi. Başlatılan uygulamalarla hem trafik kazası risklerini en aza indirmek hem de trafik güvenliğini sağlamak hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi