İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak yapılması planlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Tire’de Kutsan Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda gerçekleştirildi. Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can gibi isimlerle birlikte İlçedeki tüm kurum ve kuruluşların amirleri tam kadro katıldı. Toplantıda kent merkezinden 3 Mahalle Muhtarı da hazır bulundu. Her kurum amirinin kendi alanında sunum ve görüşlerinin değerlendirildiği toplantıda aile içi ve kadına yönelik şiddet ile ilgili birbirinden önemli konular masaya yatırıldı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

TİRE’NİN DURUMU KÖTÜ DEĞİL

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Fatih Çobanoğlu, kadına yönelik şiddet olaylarında Tire’nin diğer ilçelere oranla daha iyi durumda olduğunu söyledi. Yapılan istatistik çalışmalarla Tire’nin durumunu ortaya koyan Çobanoğlu, ilçedeki her kurumu kadına yönelik şiddet olaylarını en aza indirmek için ortak çalışmaya davet etti.

EĞİTİMLER VERİLECEK

Tire genelinde aile içi şiddetin önüne geçebilmek ve kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için uzmanlar tarafından eğitici programlar düzenlenecek. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü gibi konuyla doğrudan alakalı olan kurumlar bir araya gelerek sık sık aile eş ve çocukları bilgilendiren faaliyetlerde bulunacak.

Editör: Haber Merkezi