Ergün ÇELİK

Tire’nin Kahrat Mahallesi’nde meydana gelen yangın yürekleri ağza getirdi. Hayvancılıkla uğraşan Hasan Salim Öztürk’ün çiftliğinde çıkan yangında, piyasa değeri tahmini 550 Bin TL olan 1100 büyük balya saman tamamen küle döndü. Yangının çıktığı alanın hemen yanında bulunan büyükbaş hayvan ağılındaki hayvanlar ise son anda kurtarıldı. Yangın sabaha karşı 04:00-05:00 sıralarında çıktı. Saman deposundan çıkan dumanları fark eden çevre sakinleri hemen itfaiyeyi aradı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire’de konuşlu bulunan itfaiye ekipleri olaya müdahale etti. Yangın kontrol altına alınamayınca İl Merkezi’nden takviye ekipler çağırıldı. Zaman geçtikçe şiddeti artan yangında samanlar kor gibi için için yandı.

SAMANLARIN NEMLİ OLMASI SEBEP OLABİLİR

Yangının çıkış sebebi tam olarak belirlenemezken, yetkililer samanların nemli olarak balyalanmasının yangına sebebiyet verebileceğini düşünüyor. Çiftlik sahibinin de sigortaların kapalı olmasını belirtmesi yangının elektrik kontağından çıkmadığını ortaya koydu.

HAYVANLAR SON ANDA KURTARILDI

Yangının çıktığı saman deposunun bitişiğinde bulunan hayvan ağılı büyük korku yarattı. Hayvan ağılında bulunan 50’yi aşkın büyükbaş, hayvan mal sahipleri ve çevre sakinleri tarafından tahliye edildi. Tahliye edilen hayvanlar dumandan etkilenmemesi için uzak bir noktadaki zeytinliğe götürüldü.

TİRE BELEDİYESİ TANKER GÖNDERDİ

Samanlık yangınında itfaiye araçlarının sularının yetersiz gelmesinin ardından Tire Belediyesi devreye girdi. Belediye’ye ait park ve bahçe sulama tankerleri de olay yerine sevk edildi. Olay yerinde bulunan itfaiye araçlarına bu araçlardan su takviyesi yapıldı. Öte yandan yangının haberini alan Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar soluğu Kahrat’ta aldı. Yangın yerinde incelemelerde bulunan Şenoyar, mal sahiplerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Editör: Haber Merkezi