İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen genelgenin ardından Koronavirüse karşı Türkiye genelinde eş zamanlı denetimler başlatıldı. Genelgenin ardından harekete geçen Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, kaymakamlık binasında acil bir toplantı düzenleyerek denetim heyeti oluşturdu. Toplantının ardından sahaya inen denetim heyeti, ilçedeki restoran, kafeterya, lokanta, ticari taksiler, toplu taşıma araçları ve kıraathaneler gibi insanların toplu bulunduğu yerlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen konularında denetimler yaptı.

Kaymakam Çobanoğlu’nun önderliğinde gerçekleştirilen denetimlere, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Emniyet Müdürü Kadir Şen, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ulvi Toprak, Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Denetim heyeti gün boyu ilçedeki işletmelerde denetimlerini sürdürdü.

“MAKSADIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL”

İlçe genelinde sürdürülen denetimlerle ilgili konuşan Kaymakam Çobanoğlu, maksatlarının vatandaşa ceza yazmak değil, tedbirler konusunda hassasiyet kazandırmak olduğunu söyledi. Çobanoğlu, açıklamalarının devamında şu cümlelere yer verdi;

“İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla bugün Türkiye genelinde maske, mesafe ve hijyen konusunda denetim yapılıyor.  Bizler de Tire’de Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, İlçe Sağlık Müdürümüz ile birlikte devletimizin bu işe sahip çıktığını, bu konuda kararlı olduğunu, sağlığımız için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulamak adına sahadayız.

Denetimlere bizzat katılıyoruz. Maksadımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Elbette kimseye ceza yazmak istemiyoruz ama bu denetimlerin sonucunda ısrarla yasaklara ve kurallara uymayan olursa gerekli işlem uygulanacaktır. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum.  Bayram sonrası vakalarımız tekrardan artmaya başladı. Amacımız Bu salgın dönemini olabildiğince en az hasarla atlatmak”

BAŞKAN DURAN: ‘HERKESİN ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPACAĞINA İNANIYORUZ’

Denetimlerle ilgili bir açıklama da Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’dan geldi. Tire esnafının tedbirlere karşı oldukça hassasiyet gösterdiğini hatırlatan Duran, şöyle konuştu;

“Ülkemiz genelinde yapılmakta olan denetim çalışmalarında Sayın Kaymakamımızın önderliğinde biz de ilçemiz esnafında denetim ziyaretleri yapıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız denetimlerde esnafımızın konuya hassasiyet gösterdiğini gözlemledik. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti.

Bu hassasiyetin devam etmesi, salgının hem şehrimiz hem de ülkemizden temelli olarak gitmesi açısından çok önemli. Tüm esnaflarımızın ve halkımızın bu hassasiyeti sürecin sonuna kadar devam ettirmesi en öncelikli arzumuz.  Derdimiz ceza kesmek değil, gerekli hassasiyeti hayata geçirebilmektir. Bu konuda herkesin üstüne düşeni yapacağına ve süreci sıkıntısız bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi