İlçeye bağlı Karateke köyü yakınlarında aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Otomobil içinde sıkışan yaralılardan Şengül Çulloğlu ekiplerin uzun uğraşları sonucu güçlükle kurtarıldı.



Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA



HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

İzmir’in Tire ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Büyük bir şans eseri kimsenin ölmediği kazada, hurdaya dönen otomobil içinde sıkışan Şengül Çulloğlu (45) AKS ekipleri tarafından sıkıştığı yerden güçlükle kurtarıldı. İddaya göre, Torbalı’dan araç kiralayıp hafta sonunda arkadaşları Sercan Arın (27), Feyzullah Keloğlu (28) ile birlikte Tire’ye gezmeye gelen Ali Kürkçü (26) yönetimindeki 35 TTM 36 plakalı otomobil, ilçeye bağlı Karateke köyü yakınlarında aşırı hız ve hatalı sollama sonucu şerit değiştirdi. 
YARDIMA KÖYLÜLER KOŞTU
Kontrolden çıkan otomobil, karşı yönden Tire istikametine gelmekte olan Erdoğan Çulloğlu (50) yönetimindeki 35 YDF 75 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Yaralılara ilk müdahaleyi kazaya tanık olan köy sakinleri yaptı. Olay yerine Tire’den 2, Bayındır’dan ise 1 ambulans sevk edildi. Tire’de esnaf olduğu öğrenilen Erdoğan Çulloğlu, karşı yönden gelen aracın şerit değiştirerek, büyük bir hızla üzerine geldiğini söyledi. Alkollü oduğu öne sürülen diğer araç sürücüsü Ali Kürkçü ise “bir anda direksiyon hakimiyetimi kaybettim” dedi. Feci kazada, yüzünden yaralanan Şengül Çulloğlu’nun kalça kemiği kırıldı. Yaralılar, Şengül ve Erdoğan Çulloğlu, Ali Kürkçü, Sercan Arın ile Feyzullah Keloğlu ambulanslarla Tire Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek, tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, kısa süreli trafiğe kapanan Tire- İzmir karayolu, kazaya karışan araçların çekilmesinin ardından tekrar trafiğe açıldı.


SAADET PARTİSİ OLAY YERİNDEYDİ
İzmir'de bir toplantıdan dönen Saadet Partisi Tire Belediye Başkan Adayı Sadrettin Yakuter ve beraberindeki partililer kazayı ilk görenler arasındaydı. Olaya hemen müdahale eden Saadet Partililer, yaralılara ambulans gelinceye kadar ilk müdahalelerini yaptılar. Konuyla ilgili olarak konuşan Yakuter, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.


BAŞKAN ÇİÇEK, YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, olayı haber alır almaz Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne geldi. Burada yaralıların durumunu doktorlardan öğrenen Çiçek, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. 


HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi