Önceki gün gece saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda bankta oturan bir vatandaşı gasp edip zorla telefonunu alan iki kişi, devriye polis ekibi tarafından gözaltına alındı. Şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Tire’de önceki gün yaşanan gasp olayında bir kişi gasp edildi. Cumhuriyet Meydanında gece saatlerinde gerçekleşen olayda iki kişi tarafından gasp edilerek telefonu alınan vatandaşın imdadına son anda polisler yetişti.

DEVRİYE POLİS EKİBİ İMDADINA YETİŞTİ
Edinilen bilgilere göre olay şu şekilde gerçekleşti: Cumhuriyet Meydanı Kent Müzesi ön bahçesinde bulunan banklarda, önceki gün gece saat 01:00 sıralarında oturan Ali Yaşar (51) isimli vatandaşa yaklaşan H.Ç. (31) ve İ.T. (18) isimli iki şahıs, vatandaştan telefonunu kendilerine vermesini istediler. Bu isteklerini kabul etmeyen vatandaşı tehdit eden ve sonrasında darp ederek elinden telefonunu alan H.Ç. ile İ.T. olay yerinden uzaklaşmak isterken, o sırada bölgede devriye görevinde bulunan vatandaşın bağırışlarını duyan polis ekibi, olay yerine gelerek gasp yapan iki şahsı yakaladı.
Yakalanan şahıslar, Tire Emniyeti’ne götürüldü ve orada sorgu işlemine tabi tutuldu. Ertesi gün Tire Adliyesi’nde nöbetçi mahkeme karşısına çıkarılan H.Ç. ve İ.T. isimli şahıslar, tutuklanarak Tire Cezaevine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi