Olay dün sabah saat 08:00 sıralarında meydana geldi. Ketenci Mahallesi Yeniceköy Sokak’ta ikamet eden 79 yaşındaki mağdur Ömer S.’yi cep telefonundan ve sabit telefonundan arayan bir şahıs, kendisinin Cumhuriyet Savcısı olduğunu söyledi. Ömer S.’ye FETÖ / PDY üyesi olduğu iddiasıyla evinde arama yapacaklarını ve evde bulunan ziynet eşyalarını istenilen yere getirmesini söyleyen şahıs, bu konuyu kesinlikle polise bildirmemesi yönünde telkinlerde bulunarak, mağdur şahsı oyalamaya soyundu.

Olay daha sonra 155 polis imdat hattına intikal etti ve Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, derhal harekete geçtiler. Polis gerçekleştirdiği titiz operasyon ile 25 yaşındaki şüpheli şahıs M.P.’yi Yeniceköy Camii önünde aynı gün kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Tire Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarılan M.P., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEVLETİN HİÇBİR SAVCISI, POLİSİ YA DA ASKERİ PARA İSTEMEZ

Bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı, vatandaşları sürekli uyarmaya devam eden Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, devletin hiçbir savcısının, polisinin ya da askerinin telefonla para ya da ziynet eşyası talep etmeyeceğini, böyle durumlarla karşılaşıldığında konuyu derhal 155 polis imdat hattına bildirmeleri konusunda tekrar uyardı.

Editör: Haber Merkezi