Ergün ÇELİK



Tire’de geçtiğimiz ay yaşanan telefon dolandırıcılığı olayında bir dolandırıcıyı suçüstü yakalayarak yargıya teslim eden Tire Polisi, yaklaşık bir ay sonra benzer bir yöntemle yaşlı bir kadını dolandırmak isteyen iki farklı dolandırıcıyı daha kıskıvrak yakaladı. Dolandırıcılara yönelik oluşturduğu özel ekip ile girdiği her operasyondan başarıyla ayrılan Tire Polisi, dolandırıcılık çetelerinin korkulu rüyası haline geldi. 


SİSTEM AYNI SENARYO FARKLI
Ülke genelinde hemen her gün rastlanan telefon dolandırıcılığı olaylarına bir yenisi daha eklendi. Bu seferki telefon dolandırıcıları Tire Polisi’nin elinden kurtulamadı. “Torbalı’da yakalanan bomba yüklü araçtan sizin ve kardeşinizin kimlik bilgileri çıktı” diyerek  61 yaşındaki Tireli N.N’nin, 13 bin lira değerindeki ziynet eşyaları ile bankadan çektirdikleri 20 bin lirasını alan zanlılar C.D (32) ile A.Ç (42) paraları teslim alırken polis tarafından kıskıvrak yakalandı. İddiya göre, Tire’de yalnız yaşayan N.N (61) adlı kadınla telefon bağlantısı kuran zanlılar, kendilerini polis olarak tanıttı. Yaşlı kadına, “Bu işten sıyrılmak istiyorsan bizimle iş birliği yap.” dediler. Dolandırıcılar, 28 gr 1 adet bilezik, altın set, biri akik taşlı 2 adet yüzük, altın ve zümrüt küpeler ile toplam 160 Euro nakit parasının bulunduğunu öğrendikleri N.N’den, ziynet eşyaları ile parayı bir poşete koyup, Nazım Çulcu parkına getirmesini istedi. Zanlılar, yaşlı kadına poşeti önceden belirledikleri bir ağaç kenarına bıraktıkları kırmızı renkli çantanın içine koymasını ve ardından oradan uzaklaşmasını istedi.

Yaşlı kadın parktan uzaklaştıktan sonra çantayı alan zanlılar, oynadıkları oyunu devam ettirdi. Ertesi gün tekrar N.N adlı kadını arayan telefon dolandırıcıları bu kez “verdiğin miktar yeterli gelmedi. Bankadan kredi çek” dediler. Kredi çekmek için bankaya giden N.N’nin ürkek tavırlarından şüphelenen bir banka görevlisi kadına parayı ne yapacağını sordu. Yaşlı kadın korkudan görevliye yanıt vermeyince, durumdan şüphelenen banka görevlisi polisi aradı. Olaya el koyan Tire Emniyeti özel bir ekip kurarak, yaşlı kadınla iş birliği yaptı. Bankadan çekilen paraların seri numarasını alan ekipler yaşlı kadından parayı telefon dolandırıcıları ile anlaştıkları gibi aynı parka götürmesini istedi. Çevrede önlem alan polisler, yaşlı kadın olay yerinden uzaklaşıp, zanlıların para dolu çantayı almasını bekledi. Paraları alan zanlılar otomobillerine bindikleri anda polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Tire Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderilirken şahısların dolandırıcılık suçundan sabıkalı oldukları ortaya çıktı. 



Editör: Haber Merkezi