Aydın’da jandarma ekipleriyle girdiği çatışma sonucu 1 Astsubay’ı Şehit eden, 1 Uzman Çavuşu da yaralayan katil zanlısının yakalanması için Tire’de de geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

Ergün ÇELİK

 

Aydın'da iki yıl önce, boşanma kararı alıp babasının evine giden karısı ile kayınbiraderini av tüfeğiyle vurarak yaralayan, kayınpederini de öldürüp kayıplara karışan Hüseyin Türkmen, dün akşam saatlerinde yerini belirleyen jandarma ekipleriyle silahlı çatışmaya girerek 1 Astsubayı Şehit edip bir Uzman Çavuşu da yaralamıştı.

Jandarma ile girdiği çatışmadan sonra Tire’ye bağlı Eğridere Köyü istikametine doğru kaçmış olabileceğini değerlendiren güvenlik güçleri, Tire’nin kırsal kesimlerinde alarmın rengini kırmızıya çevirdi. Tire Jandarması da çalışmalara destek vererek zanlının yakalanması için kesintisiz yol kontrolü yapıyor.

Tire’ye bağlı Eğridere Köyü’ne sınır olan Aydın Efeler Köyü’nde meydana gelen olayın ardından zanlı Hüseyin Türkmen’in dağdan Tire yönüne kaçtığı tahmin ediliyor. Olay üzerine Tire Jandarma Komutanlığı da harekete geçerek, Eğridere ve Yenişehir Köyleri civarında geniş çaplı çalışma başlattı.

Zanlıyı Tire civarında görenlerin ise 156 jandarma ya da 155 polisi aramaları yeterli olacaktır.

 

Editör: Haber Merkezi