Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Mardin Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde çalışan 24 yaşındaki Tireli Polis Memuru İskender Kul, 22 Mart 2016 tarihinde Mazıdağı İlçesi’nden Mardin’e çevik kuvvet ekiplerini götürürken yola döşenen 2 Ton El Yapımı Bomba (EYP)’nin patlaması sonucu bir komiserin Şehit olduğu saldırıda sol bacağından yaralanmıştı. Yaşanan olayın üstünden henüz 5 ay geçmişken aynı Özel Harekat Polisi Kızıltepe’deki çevik kuvvet servisini patlatan teröristlerin evinde yapılan operasyonda aynı bacağından ikinci kez vurularak yaralandı. Tireli İskender Kul, ikinci olayın ardından tedavi için Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada 4 günlük tedavinin ardından taburcu olan Kul, ayağı tam olarak iyileşene Tire’deki baba evinde kalacak.

 

TİRE GİRİŞİNDE KARŞILANDI

İskender Kul’un Tire’ye döneceği haberini alan yakınları ve arkadaşları Tire girişinde toplanarak organizasyon düzenledi. Organizasyona Tire Ülkü Ocağı Başkanı Hızır Şenol ve ülkücü gençler de destek verdi. Ambulans ile ilçe girişine gelen İskender Kul, düzenlenen konvoy eşliğinde baba evine getirildi. Gazi’nin Anne, Babası ve Kız kardeşi büyük buluşmada duygu dolu anlar yaşadı. Kahraman Gazi en yakın zamanda iyileşerek görev yerine geri dönmek istediğini belirtti. Öte yandan Tireli Gazi’ye Tire Ülkü Ocağı Başkanı Hızır Şenol tarafından Türk Bayrağına sarılı Kur’an-ı Kerim hediye edilirken evinin önünde toplanan ülkücü gençler hep bir ağızdan ülkücü yemini etti.

 

TAMAMEN İYİLEŞMESİ 6 AY SÜRECEK

Moralli ve kararlı olan, vatan ve millet uğruna gazi olmanın gururunu yaşayan İskender Kul, merminin kemiğini parçaladığını, 35 yerden parçalı kırık olduğunu, gerekli ameliyatların yapıldığını ve tedavi sürecinin devam ettiğini söyledi. Kul, yaklaşık 6 ay kadar sonra tamamen iyileşmeyi beklediğini, bu süreç sonunda görevinin başına döneceğini ve kaldığı yerden mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

 

“YAŞASIN DEVLET, VAR OLSUN ÖZEL HAREKAT”

PÖH mensubu olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen İskender Kul, bu düşüncelerini; “Yaşasın Devlet, var olsun Özel Harekat” şeklinde sloganlaştırarak dile getirdi. Güneydoğu’da terörizme karşı sürdürülen operasyonlarda özel hareket polisinin büyük işler başardığının altını çizen genç Gazi, “Orada farklı bir dünyada ve ruh halindeyiz. Her an bir yerden saldırı gelecek psikolojisi ile hareket ediyoruz. Bir yerden bir yere giderken, her an yolda bir patlama olabileceğini düşünüyoruz. Bize mücadelemizde güç veren, ayakta durmamızı sağlayan en önemli şey imanımız ve milletimizin dualarıdır.” şeklinde konuşarak içinde oldukları riskli ve zorlu mücadele koşullarını dile getirdi.

 

GENÇ GAZİNİN ANNE VE BABASI, ‘BİRLİK-BERABERLİK’ ÇAĞRISI YAPTI

Aslen Erzurumlu bir aile olan yaklaşık 20 yıldır Tire’ye yerleşmiş bulunan Kul ailesinin mensupları; baba İsmail ve anne Meral Kul ise evlatlarıyla gurur duyduklarını, kendilerine destek olan dualarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ettiklerini belirterek, bu günlerin “Birlik ve Beraberlik Günleri” olduğunun altını çizdiler.







HABER VİDEOSU:

 

 

Editör: Haber Merkezi