Ercan ÇELİK

Tire’de, evli ve 2 çocuk sahibi Oktay Dursun (24) adlı işçi, çalıştığı inşaatta kendini banyonun havalandırmasına asarak canına kıydı. Olay, Fatih Mahallesi, Belgin Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi yakınlarındaki bir inşaatta meydana geldi. İddiaya göre, bir süredir inşatta çalışarak evini geçindiren Dursun, öğleden sonra bir ara gözden kayboldu. Çay molası veren arkadaşları genç adama seslenip çay içmeye çağırdı. Çağrıya yanıt alamayan arkadaşları Dursun’un çalıştığı kata gidince acı manzarayla karşılaştı.

Talihsiz işçinin kendini banyo ışıklandırması diye tabir edilen alana plastik hortumla asarak canına kıydığını gören arkadaşları hortumu kesip, Dursun’u yere indirdiler. Olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri kalbi duran işçiye müdahale edip hayata döndürmeye çalışsa da çabalar sonuç vermedi.

Arkadaşlarının öldüğünü gören diğer işçiler sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, canına kıyan işçi Dursun’un ağabeyi ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı ve moralinin çok bozuk olduğu öne sürüldü.

Editör: Haber Merkezi