Ergün ÇELİK

 

Adı “Ölüm Yolu” olarak biline Tire – Belevi yolunda gün geçmiyor ki bir kaza meydana gelmesin. Pazar günü yaşanan motosiklet kazasında motosiklet sürücüsü genç ciddi şekilde yaralandı. O kazanın şoku geçmeden, bu sabah da bir otomobil aynı yolda kontrolden çıkarak kaza yaptı.

Feci kaza bu sabah saat 11:00 sıralarında Tire’ye bağlı Büyükkale Köyü yakınlarında meydana geldi. Hikmet Kömür (69) yönetimindeki 35 M 1900 plakalı otomobil Selçuk yönünden Tire istikametine seyir halindeydi. Büyükkale Köyü mevkiinde yolüstünde bulunan Büyükkale İlkokulu önüne geldiği esnada otomobil bir anda kontrolden çıktı. Takla atarak yol kenarına savrulan otomobil, yol kenarında bulunan ağaca çarparak durabildi.

 

OKUL ÖNÜNDE PANİK

Okulun hemen önünde gerçekleşen kaza büyük panik yaratırken, yaralının yardımına o anda yoldan geçmekte olan vatandaşlar yetişti. Kaza sonrası adeta hurdaya dönen otomobilin içinde sıkışan yaralı için AKS ekiplerinden yardım istendi. AKS ekipleri henüz olay yerine gelmeden çevredeki vatandaşlar, yaralı sürücü Hikmet Kömür’ü otomobilden çıkardılar.

 

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Vücudunun çeşitli yerlerinden ağır şekilde yaralanan talihsiz adamın ilk müdahalesini olay yerine gelen 112 ekibi yaptı. Daha sonra yaralı, ambulansla Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Burada derhal tedavi altına alınan Hikmet Kömür’ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

 

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

Büyükkale Jandarma ekiplerinin müdahale ettiği kaza sonrası, hemen jandarma tarafından yol güvenliği alındı. Yolu trafiğe kapatmadan güvenlik alan jandarma kuvvetleri, kontrollü olarak trafik akışını sağladılar. Yağ ve yakıt ile kaplanan yol ise özel köpüklerle yıkanarak temizlendi.

OLAY YERİ FOTOĞRAFLARI >>

Editör: Haber Merkezi