Ercan ÇELİK

Olay 26 Şubat 2020 tarihinde Tire’de meydana geldi. Tire’de yaşayan bir vatandaşı arayan şahıslar, vatandaşı farklı suç örgütlerine üye olduğunu söyleyerek korkuttular. Daha sonra bir şekilde vatandaşın 65 bin lira parasını alarak kayıplara karıştılar.

Vatandaşın ihbarı üzerine derhal harekete geçen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için geniş kapsamlı bir araştırma başlattı. 30’a yakın güvenlik kamerası görüntüsünü gece gündüz demeden inceleyen polis ekipleri, şüpheli şahısların Tire’den ayrılıp Torbalı’da bir otele gittiğini tespit ettiler. Hemen harekete geçerek söz konusu otele giden polis ekibi, şahısların otelden ayrıldığını öğrendi. Otel ve çevresini ablukaya alan polis ekipleri, şahısları otel yakınındaki bahis dükkanında yakalayarak gözaltına aldılar.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler A.S.(46) ve A.S.(50) gerekli işlemler için Tire İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildiler.  Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca polisin yaptığı araştırmada her iki şüphelinin yine Urla ilçesinde meydana gelen ve bir şahsın 179 bin lira dolandırılması olayının da failleri olduğu tespit edildi.

Editör: Haber Merkezi