Cambazlı’da baygın ve yaralı şekilde bulunan yaşlı kadın kurtarılamadı.10 Nisan günü sabaha karşı Cambazlı’da kafasını arka kısmında yaralanmış bir şekilde yolda baygın bir vaziyette bulunan, kim olduğu ikinci gün öğrenilen yaşlı kadın, tüm müdahalelere rağmen bir haftalık yaşam mücadelesini dün kaybetti.

 

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

 

Tire’nin dağ köylerinden olan Cambazlı Köyü’nde 10 Nisan günü sabah erken saatlerde yaşlı bir kadın baygın bir şekilde köy meydanında, köy camisinin önünden geçen yolda bulunmuştu. Sabah erken saatlerde, namaz için camiye giden vatandaşlar tarafından görülen ve hemen Tire Devlet Hastanesi’ne tedavi edilmek üzere kaldırılan talihsiz kadının kim olduğu ilk gün tespit edilememiş, ancak ikinci gün kimliği belirlenebilmişti.
Tire Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Resmiye Akarsu (79) isimli yaşlı kadının beyin kanaması geçirdiği belirlenmiş ve tedavisi bu yönde devam etmişti. Yaklaşık bir hafta süren tedavi, kimi zaman olumlu gelişme gösterse de, yaşlı kadının verdiği yaşam mücadelesi olumsuz sonuçlandı. Talihsiz kadın dün son nefesini verdi.

 


TALİHSİZ KADIN KÖY HASRETİ GİDERMEK İSTEDİ FAKAT
Olayı ilk duyduktan sonra, büyük bir üzüntü yaşayan talihsiz kadının çocuklarından Ertan Akarsu, Jandarmada verdiği ifadede gelişmeleri şöyle açıklamıştı: Akarsu, geçtiğimiz günlerde sünnet düğünleri olduğunu ifade ederek, düğün sonrasında annesinin Cambazlı Köyü’nde bulunan evine gitmek ve bir süre orada kalmak istediğini söylemişti. Bunun üzerine kız kardeşleri ile birlikte köye gittiklerini ve evi temizledikten sonra annelerini köyde bırakıp geri döndüklerini belirten Akarsu, bir iki kez köyde bulunan kuzeni aracılığı ile annesinin durumunu sorduğunu ifade ederek, Cambazlı köyünde kimliği belirsiz bir kadının baygın halde bulunduğunu duyduğunu bunun üzerine kuzenini arayıp, “Anneme gidip bir bak” dediğini belirtmişti. Akarsu, “Tamam” diyen kuzenin kendisini aramadığını, kendisinin de “Birşey olsaydı arardı” diyerek, bulunan kadının annesi olmadı düşüncesine kapıldığını açıklamıştı. Annesinin zaman zaman baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yaşadığını ifade eden oğlu, annesinin neden orada o şekilde baygın bulunduğu konusunda bir fikri bulunmadığını belirtmişti.

 

 


YÜKSEK ŞEKER ÖLÜME GÖTÜRDÜ
Tire Devlet Hastanesi personelinin çabalarına rağmen hayata veda eden yaşlı kadının ölümü, ailesinde büyük üzüntü yarattı. Resmiye Akarsu’nun oğullarından Mehmet Akarsu, annesinin kanında yapılan kontrollerde gizli şeker çıktğı, kanındaki şeker oranının ‘800’e çıktığının tespit edildiğini ifade etti. Akarsu, sünnet düğününda kuvvetli şekilde yemek yiyen annelerinin daha sonra köye gittiğini ve orada yükselen şekeri sebebiyle sağlık sorunu yaşadığını, evin yakınında bulunan ve ahbapları olan köy imamlarına yardım istemeye giderken düşüp kaldığını düşündüklerini ifade ederek, aile olarak herhangi bir düşmanları olmadığını, annesinin herhangi bir malı mülkü bulunmadığını, saldırıya uğradığınjı düşünmediklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi