İlk olarak 10 Ocak gecesi Tire’deki bir kuaför salonuna girerek 2 televizyon çalan zanlı aynı işyerinden birde makas çalmayı ihmal etmedi. Kuaförde yaşanan bu olay üzerine harekete geçen ekipler yaklaşık 40’a yakın kamerayı tek tek incelediğinde ise zanlının başka yerlerde de hırsızlık yaptığını tespit etti. Hızını alamayan zanlı kuaförden çıktıktan sonra bir okulun kantinine girip içeride bulunan yiyecekleri yedikten sonra, başka bir büfedeki bozuk paraları çaldı.  Hırsızlıkta çığır açan tecrübeli hırsız çaldığı bir motosiklete binerek Tire’den ayrıldı. 


        Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler yapılan çalışma sonrası zanlının ilçeden ayrıldıktan sonra Bayındır İlçesi’nde de hırsızlık olaylarına karıştığını tespit etti. Bayındır’dan bir motosiklet çalarak tekrar Tire’ye gelen zanlı burada tekrar başka bir büfeden televizyon ve işyeri sahibine ait montu çaldı. Yakalanacağını anlayan hırsız yanında getirdiği motosikleti bırakarak tekrar Bayındır’a kaçtı. Kaçışı esnasında 3. kez motosiklet çalan zanlının Tire’de bıraktığı motosikletin üzerinde çalınan televizyonların kumandaları bulundu. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler, Mobese ve işyeri kameralarından temin ettikleri yaklaşık 50 saatlik görüntüyü titizlikle inceleyip, görüntüleri olay yerlerinden elde edilen delillerle birleştirince 9 olayın da failinin 15 yaşındaki Ş.K. olduğunu tespit edildi.

Tire Polisi, Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları ortak çalışmayla Ş.K.’yi Bayındır da yakaladı. Zanlının suçunu itiraf etmesi sonrası çalmış olduğu 3 adet televizyon 2 adet motosiklet ve diğer eşyalar polis tarafından saklandığı yerden alınarak sahiplerine teslim edildi. Öte yandan hırsızlık zanlısı ile ilgili adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi