Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ilçeye bağlı Derebaşı Köyü kırsalında yapılan operasyonda su kanalı içerisine dikilmiş olan yaklaşık 400 kök civarında dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi


Uyuşturucu yetiştiricileri ve satıcıları ile çetin bir mücadele içerisine giren Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçtiğimiz günlerde başarılı bir operasyona daha imza atarak, uyuşturucu ile uğraşan kişilere geçit vermediklerini bir kez daha gösterdi.
 İlçeye bağlı Derebaşı Köyü kırsalında Kovanlık Mevkii olarak bilinen bölgede yer alan içi toprak ve kısım kısım su ile dolu su kanalı içerisine dikili şekilde dişi Hint keneviri bitkisi tespit edildi. Yapılan istihbari çalışmalar sonrasında gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 400 civarında, uyuşturucu esrar maddesi ham maddesi olan, dişi Hint keneviri ele geçirildi.
15 Temmuz Pazartesi günü saat 14:00 sıralarında gerçekleşen operasyonda, olayla ilgili olarak Ü.A. (47) isimli bir kişi göz altına alındı. Şahısın sorgusu ve araştırmasında daha önceden de bu konuda suç kaydı olduğu tespit edildi. Şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Editör: Haber Merkezi